Együtt az úton Kézdivásárhelytől Kolozsvárig

0
1289

A szinodális folyamat jegyében a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum X. A. osztálya dr. Mocsáry-Gondos Beáta osztályfőnök és Olasz Béla segédlelkész szervezésében és vezetésével május 21-én, szombaton Gyulafehérvárra, Alvincre és Kolozsvárra látogatott.

A közös szervezésű program résztvevői szombaton a reggeli órákban indultak útnak. A Gyulafehévárra való megérkezést követően a diákok kísérő tanáraikkal együtt körüljárták a gyulafehérvári várat, majd meglátogatták a Szent Mihály-székesegyházat, ahol megtekintették boldogemlékű Márton Áron püspök síremlékét, és megismerkedtek Gyulafehérvárnak és környékének katolikus múltjával.

Ezt követően útjuk Alvincre vezetett, ahol megtekintették a Pongrácz Szent István Tanulmányi Házat, valamint a Szent Péter és Szent Pál apostol tiszteletére felszentelt templomot, ahol együtt imádkoztak és adtak hálát.

Ezt követően elindultak Kolozsvárra, ahol a kincses város nevezetességeit nézték meg. Az ugyanazon az úton való járás szépségének a tapasztalata járta át a program részvevőit.

A szervezők