Temesvári egyházmegyei családi és ifjúsági sportnap

0
853

P. Barazsuly István SDS temesvár-erzsébetvárosi plébános és az Egyházmegyei Ifjúsági Központ közös szervezésében az erzsébetvárosi plébánia filiájában, Gyüregen, az imaház melletti sportpályán május 7-én, szombaton egyházmegyei családi és ifjúsági sportnapot tartottak.

A szabadidős tevékenységek mellett a résztvevők, mintegy 100-an, számos sportágban – tollaslabda, asztalitenisz, röplabda, labdarúgás, kosárlabda – is kipróbálhatták tehetségüket, ügyességüket. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak az önkénteseknek és a szülőknek a programok szervezésében és lebonyolításában való részvételért, valamint a temesvári püspökségnek és az Amerikai Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának az anyagi támogatásért.

Az alábbiakban két beszámoló olvasható a sportnapról.
„Milyen nagyszerű volt!” – a sportnappal kapcsolatban ez a vélemény hangzott el a leggyakrabban a fiatalok és a gyermekek részéről. A helyszínen nem csupán boldog gyermekeket láttunk, hanem a szülőket is, ahogyan aktívan bekapcsolódtak a szervezésbe, és remek hangulatot teremtettek. Köszönöm a Jóistennek, hogy részt vehettem, és Pisti atyának a szervezést.
Vlad-Alexandru Colareza

Számomra szép, különleges nap volt, amikor ismét gyermeknek érezhettem magam, leülhettem a fűbe, fújhattam szappanbuborékokat, futkározhattam zokniban. A programban csapatjátékok is szerepeltek, összesen 7 csapatot alkottunk. A játék több ügyességi próbából állt, egyik szórakoztatóbb, mint a másik, de volt akadályverseny is. A végén jutalmat és édességet kaptunk. Új barátokra találtam és megtanultam asztaliteniszezni.
Butură Ana Maria

Forrás: A temesvári egyházmegye sajtóirodája