Megkezdődött a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülésszaka Temesváron

0
1376
Fotók: Temesvári Egyházmegye

A Temesvári Római Katolikus Püspökség ad otthont a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (RKPK, CER) tavaszi ülésének május 5–7. között – tájékoztat a temesvári püspökség sajtóirodája. A találkozón részt vesz Miguel Maury Buendía érsek, Románia és a Moldovai Köztársaság apostoli nunciusa, Aurel Percă bukaresti érsek és metropolita, Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, Anton Coșa kisinyovi megyés püspök, Német László SVD nagybecskereki megyés püspök, a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia elnöke, valamint a romániai római katolikus és görögkatolikus egyházmegyék főpásztorai.

Az első megbeszélésre május 5-én, csütörtökön 16 órai kezdettel került sor, az ülésen részt vett Ioan Selejan temesvári ortodox érsek és bánsági metropolita.

A megnyitó szentmisét 18.30 órakor Miguel Maury Buendía apostoli nuncius mutatta be a temesvár-gyárvárosi Millenniumi-templomban. Bevezetőjében Pál József Csaba temesvári megyés püspök üdvözölte a jelen lévő püspököket és hangsúlyozta: a püspöki konferencia ülésszakai egyben az összetartozás kifejezői.

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek magyar, román és német nyelven mondott szentbeszédet. „Jézus kenyérként adja testét nekünk azért, hogy örök életünk legyen. Ezzel kifejezésre juttatta az Oltáriszentség titkát. Imádkozzunk, hogy a Mindenható erősítse meg hitünket” – zárta homíliáját a főpásztor.

Május 6-án, pénteken a résztvevő püspökök 18 órakor a máriaradnai bazilikában celebrálnak szentmisét.

Forrás: Temesvári Egyházmegye