Szatmárnémetiben találkoztak a Szent Ignác-i lelkiségű közösségek

0
842

Április 2-án ünnepelték a szatmári és nagykárolyi Szenti Ignác-i lelkiségű közösség (Keresztény Élet Közössége) tagjai és barátaik a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kötődő világnapot, amely a nemzetközi KÉK újraalakulásának a születésnapja.

Ebből az alkalomból is, mint minden évben, a nemzetközi elnökség közös megfontolásra, beszélgetésre hívja meg tagjait. Idén Loyolai Szent Ignác megtérésének 500. évfordulójából kiindulva arra szólt a meghívás, hogy nézzenek rá életükre, nézzék meg, melyek voltak azok a sebek, amelyek hozzájárultak a szeretet, a megbékélés és a gyógyulás megéléséhez.

Pakot Géza SJ bevezető gondolataiban elmondta, a sebek elkerülhetetlenek az életben, ugyanis ki lehet indulni abból, hogy az emberben háromféle gondolat van: a sajátja, mely szabadságából és akaratából származik, valamint két másik: egyik a jó szellemtől, másik a rossztól (Lgy 32). Ezek pedig ütköznek.

A résztvevők arról is elgondolkodtak, majd megosztották tapasztalataikat, hogy mi segíti őket az istenkapcsolat elmélyítésében, a szolgálatban való örömteli elköteleződésben, hogyan járulnak hozzá ehhez a közösségben megtapasztalt beszélgetések, barátságok.

A megosztott tapasztalatokból leszűrhették, hogy a sebek olyan ajándékok, amelyek előmozdítják az egyéni lelki érést és a másik ember iránti érzékenység mélyülését.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye