Kincseink. Ifjúsági lelki nap Zetelakán

0
972

Április 2-án szervezte meg Zetelakán László Zsolt segédlelkész a húsvétra hangoló ifjúsági lelki napot a helyi fiataloknak. A lelki napot a szervező meghívására Fülöp Zsombor segédlelkész tartotta, és több mint 25 zetelaki fiatal vett rész. Sebestyén Hajnalka 11. osztályos tanuló beszámolóját olvashatják.

Rengeteg színes program várta a fiatalokat, kezdetben ismerkedős játékokkal hangolódtunk rá a nap további felére. A játékokon belül mindenki elkészítette a maga keresztjét, amelyet azonos módon tett mindenki, mégis más-más eredmények születtek.

Következett egy kisebb közös elmélkedés a tékozló fiú evangéliumi igerészről, ahol interaktív módon a fiatalok is elmondták véleményüket. Az elmélkedés végső gondolata magába foglalta, hogy mindenki életében vannak nehézségek, események, amikor elfordulunk Istentől, mégis a békét, megnyugvást és örök boldogságot csak Isten jelenlétében érhetjük el.

Ezután következett a személyes kedvenc pillanatom, amikor mindenki annak függvényében, hogy hányszor érezte, hogy Jézus Krisztus kiemelte egy nagy nehézségből, egy vagy több keresztet helyezett Krisztus keresztje mellé és meggyújtott egy-egy gyertyát hálája jeleként, hogy ő mindig és mindenkor velünk van.

Következett még egy csapatjáték, ahol kis csoportokban meg kellett beszélni több témát is, mint például: kikért lehetünk hálásak; életünk meghatározó eseményeit kellett csokorba szedni, és el kellett készíteni egy rövid verset, imát, mondókát, amelyben a csapat által meghatározott öt legnagyobb kincs kellett szerepeljen. Szép munkák születtek.

Imádságok

“Hálát adok a jó Istennek, hogy van egy szerető családom, igaz barátaim, szeretetben élhetek és magamhoz vehetem az Eucharisztia szentségét.”

“Istenünk, köszönjük, hogy adtál nekünk öt legfontosabb kincset az életünkbe! A szeretetet, amivel minden nap elárasztod lelkünket. A testvériséget és a barátságot, amely öszeköt minket. A családot, amely minden nap hazavár! Ámen.”

Versek

Mögötted áll a család, a barát,
Isten segít egy életen át.
Életed kerek, egésszé akkor vál,
Ha békét és szeretetet ád.

Mi az életem kincse?

Mi az életem kincse?
Minden napjaim egyik kérdése.
Talán a jó jegy, menőség?
Vagy a becsületesség, szeretetteljesség?

Mindennapjaim kincse a reggeli napfény,
A szüleim törődése, a testvérem szeretete.
Kincs, amikor a zajban meghallom a csendet,
És megértem, hogy mi az igazi szeretet.

Kincseink
Vannak az eszmék mi szerint élünk
Ez meghatározza egész életünk
Részei a kincsek: hit, remény, szeretet
Viszont ha nincs ki támogat
Barátok, család nélkül mi marad?

A lelkinap ünnepélyes zárását szentgyónás és szentmise biztosította. Mindenki nevében elmondhatom, hogy maradandó és mély élményt, igazi találkozást élhettünk át Istennel. Köszönjük ezeket a maradandó pillanatokat!

Sebestyén Hajnalka

MEGOSZTÁS