Házaspárok útja a máriaradnai kegytemplomban

0
987
A házaspárok útja lehetőséget ad arra, hogy kettesben, szabadon végigjárhassa bárki. Fotók: Andreea Bodroghi/Temesvári Egyházmegye

A temesvári püspökség családpasztorációs irodájának munkatársai szeretettel hívják a házasokat és házasságra készülőket, hogy járják végig a házaspárok útját, amelyet a schönstatti mozgalomhoz tartozó családok készítettek és amit a máriaradnai bazilikában a keresztúti stációk alá állítottak ki február 28-ig.

Ez az út mindazoknak szól, akik ráébredtek arra, hogy a házasságuk, a családi és személyes életük, a világgal való kapcsolatuk nem működik csak úgy magától. Kőműves vagy orvos se lesz senki csak úgy, előbb meg kell tanulnia a szakmát. A legígéretesebb, de a legnehezebb szakma az élet. A házaspárok útja segítséget szeretne nyújtani abban, hogy a házastársak életútjukon újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket helyesen neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek.

A világon az első házaspárok útja Magyarországon, Óbudaváron található. Egy másfél kilométer hosszú erdei sétaút 15 állomást érint, amelyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és időszakait jelenítik meg. A rajtuk látható képek, a szentírási idézetek, feladatok ösztönzést adnak arra, hogy a párok elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek egymással. Minden állomással kapcsolatban van egy rövid elmélkedés is, amely segíti az elmélyülést és a családi életben fölmerült nehézségek sikeres megoldásához nyújt segítséget.

A házaspárok útja lehetőséget ad arra, hogy kettesben, szabadon végigjárhassa bárki.

A házaspárok útját a schönstatti mozgalomhoz tartozó családok imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak és házasságukban megerősödjenek.

Az óbudavári út mintájára számos más helyen is megépítették a házaspárok útját.

Forrás: Temesvári Egyházmegye