Nyugdíjas papokkal találkozott Kovács Gergely érsek

0
5493

Kovács Gergely érsek a székelyudvarhelyi Pastor Bonus papi idősotthonba látogatott február 4-én. A főpásztort elkísérte Hurgoi János irodaigazgató és Veres Stelian gazdasági igazgató is, az otthont működtető alapítvány kuratóriumának tagjai, adta hírül Facebook-oldalán a Gyulafehérvári Érsekség.

A nap szentmisével kezdődött, amit közös reggeli követett. A papi otthonban jelenleg 18 nyugdíjas pap él. A délelőtt folyamán velük találkozott a főpásztor, életkörülményeikről tájékozódott, meghallgatta őket. A jóhangulatú és közvetlen találkozás során az érsek az egyházmegye helyzetéről, saját munkájáról, terveiről is beszélt, arra kérve az otthon papi lakóit, hogy sokéves lelkipásztori tapasztalataik alapján osszák meg meglátásaikat, ötleteiket.

A székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánia által biztosított területen főegyházmegyei finanszírozással épült a Pastor Bonus Papi Otthon Kirmaier Márta székelyudvarhelyi és Tövissi Zsolt csíkszeredai tervezők tervei alapján, az építkezés kivitelezője a Harbau Kft. volt. Az otthont, valamint a hozzá tartozó kápolnát és a harangot dr. Jakubinyi György érsek áldotta meg 2002. december 14-én.