Elkészült az ablakcsere a csíkszeredai Szent Ágoston-templomban

0
1977


Megtörtént a csíkszeredai Szent Ágoston-templom szentélye bevilágító üvegének cseréje, valamint a kórus fölötti ablakrész is elkészült magyar állami támogatással.

Január 28-án a délután 5 órai szentmise keretében a csíkszeredai Szent Ágoston-templom szentélyének bevilágító üvege cseréje, valamint a kórus fölötti ablakrész elkészülte nyomán megtartották az átadást Soltész Miklós államtitkár jelenlétében. A munkálatokat a magyar állam támogatta, amelyet hálásan köszönünk, olvasható a csíkszeredai Szent Ágoston templom és plébánia Facebook-oldalán.

A szentmise keretében Bálint Emil plébános köszönete kifejezéseképpen elmondta: e támogatás nélkül, önerőből nem lett volna lehetséges mindez. A hatalmas és nagy magasságban levő üvegek több mint egy évtizede nem voltak cserélve, a hőszigetelést sem biztosították megfelelő módon, ezért volt nagyon szükséges e csere.

Soltész Miklós államtitkár arról beszélt, mennyire fontos, hogy a nemzet egysége meglegyen, hogy legyen helyben lakó, helyi magyar közösség, olyan emberek, akik maradnak, és itt adják tovább a következő nemzedékeknek a szülőföldhöz való ragaszkodást.