Szívmelengető: meleg tea a temesvári állomáson

0
1469

A temesvári máltai önkéntesek Meleg szív néven társadalmi szolidaritási programot indítottak január 12-én, amelynek keretében az időjárási viszonyok miatt, az erős lehűlésre való tekintettel szendvicseket és forró teát vittek a hajléktalanok megsegítése. A fiatal önkéntesek csoportjában Ana, Karina, Lăcrămioara, Constantin, Răzvan, Cristi és Alex tevékenykedett. „Büszkék vagyunk rátok, lelkesedésetek új lendületet ad a jótékonysági tevékenységünknek!, írta közösségi felületén a Máltai Szeretetszolgálat temesvári fiókja.

A programot a dr. Alexandru Râță által koordinált fiatal önkéntesekből álló csoport tervezte és hajtotta végre. Előzetesen bemutatták a tervüket a kirendeltség igazgató tanácsának, akiket meggyőzött a program terve, és Alexandru Râțăt bízták meg és nevezték ki a kísérleti program koordinátorának, különösen azért, mert ő találta meg a pénzforrást is a program elindításához.

Az önkéntesek véradáskor kapott utalványaikat is erre a programra használták fel. Az összes pénzforrásból egyenruhák készültek, amelyben az önkéntesek tevékenységüket végzik, és minden egyebet is, ami az akció sikeréhez szükséges volt, ebből az összegből fedezték.

A fiatalok, miután felszerelkeztek, a járványügyi előírásokat betartva, elkészítették a szendvicseket és a forró teát, majd a máltai kápolnában imával készültek, tevékenységük sikeréért is imádkozva, elindultak a temesvári Északi Pályaudvar környékére, ahol ilyenkor a hajléktalanok, rászorulók meghúzódnak az időjárás viszontagságai elől.

Az akciót a temesvári polgármesteri hivatal, a helyi rendőrség és az állomás vezetősége is jóváhagyta. Az akció folytatódik!