Új ösztöndíjasok kerültek be a Nyilas Misi Tehetségtámogató Programba

0
1321
A tehetség a legnagyobb ajándék, de egyben a legnagyobb feladat is. Fotó: Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület Facebook-oldala

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület 2021-es felhívására 150 pályázat érkezett. Az egyesület kuratóriuma egységes kritériumok szerint értékelte őket, egyaránt figyelembe véve az ígéretes tehetséget és a rászorultságot, a tanuló esélyeit csökkentő tényezőket. Az értékelés alapján szeptember 1-jétől közülük 46-an kerültek be a tehetségtámogató programba, amely tanulmányaik végéig támogathatja őket.

Az új ösztöndíjasok megyék szerint a következőképpen oszlanak meg: Bákóban egy, Bihar megyében négy, Fehér megyében egy, Hargita megyében tizenhat, Kolozs megyében négy, Kovászna megyében hat, Maros megyében négy, Máramaros megyében kettő, Szatmáron három, Szilágy megyében négy tanuló részesül ösztöndíjban. A kiemelt összegű Bánffy Miklós-ösztöndíjra – kiváló eredményei és szociális háttere folytán – egy Bihar megyei XI. osztályos tanulót talált érdemesnek a kuratórium.

Tanulmányi évfolyamok szerint a 46 friss ösztöndíjas közül 16 tanuló VII. osztályos, 14 tanuló VIII. osztályos, 5 tanuló IX. osztályos, 6 tanuló X. osztályos és 5 tanuló XI. osztályos a 2020/2021-es tanévben. Ők a szeptember-december közötti időszakra meg is kapták az ösztöndíjukat.

További 50 pályázót szintén ösztöndíjra érdemesnek talált a kuratórium. Ők a támogatási keret szűkössége miatt várólistára kerültek, és annak függvényében juthatnak ösztöndíjhoz, hogy lesznek-e új támogatói a programnak.

A 2021. szeptember 1. – 2022. augusztus 31. közötti támogatási évben a program támogatói összesen 147 tanulót és 109 egyetemi hallgatót részesítenek ösztöndíjban, vagyis összesen 256 romániai magyar fiatal tanulmányait segítik anyagi és szellemi támogatással egyaránt.

Közlemény: Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület