Nyitott szívvel várták a világosságot

0
1157

A karácsonyi ablak megtalálása című programmal befejeződött a szépvízi adventi ablakvadászat nevű kihívás december 23-án este. A templom előtti téren gyülekező több mint 50 fős számláló résztvevő csapat és meghívottak hamar észrevették a karácsonyi ablakot, amint kigyúltak fényei, hiszen a templommal szemben levő római katolikus plébánia egyik ablakát öltöztették pompába a szervezők a záróünnepségre.

A záróprogram közös énekléssel kezdődött: a karácsonyi ablak alatt gyermek- és felnőttszájon felcsendült a Dicsőség mennyben az Istennek kezdetű népénekünk, amellyel a közeledő világosságot köszöntötték a résztvevők. Ezt követte az elmaradhatatlan fénykép, amelyen ezúttal az összes résztvevő csapat egyszerre szerepelt. A fényképet követően az eddig háttérben tevékenykedő személyek léptek előtérbe: elsőként azok a családok kapták meg meglepetés-ajándékukat, akik a kihívás adventi ablakainak tulajdonosai, feldíszítői voltak. Hozzájuk csatlakozott a záróesemény fényképészének megajándékozása, akinek ezúton is köszönik munkáját a szervezők.

Az ünnepség a plébánia nagytermében folytatódott, ahol az asztalon található finomságok elfogyasztásának kíséretében vehették át a mindenkinek járó és a kihívás tényét megőrző emléklapokat a díszítő családok és a résztvevők.

Az esemény az udvaron zárult. A résztvevők egyesével járultak a karácsonyi ablakhoz és választottak egyet-egyet az alatta levő ajándékcsomagok közül. Egy közös fotót követően mindenki elindult haza, hogy családi otthonában is nyitott szívvel várja a közeledő világosságot: Urunkat, Jézus Krisztust!

Szabó Mihály-Csongor

MEGOSZTÁS