Karácsonyra készülnek Csíksomlyón

0
2069

A Segítő Mária Gimnázium lelki igazgatójának, Simó Gáspárnak és diákjainak jóvoltából a héten elérkezett a csíksomlyói kegytemplomba is a betlehemi láng. Aki szeretné hazavinni, megteheti a szentmisék után vagy napközben. Aki szeretné magával vinni, azt arra kérik a ferences atyák, hogy vigyenek magukkal mécsest, gyertyát.

Ugyancsak a csíksomlyói kegytemplomban, Páduai Szent Antal oltáránál a ferences testvérek elhelyezték a kis Jézus betlehemi jászlát. Mindenki figyelmébe ajánlják, de különösképpen a gyermekekébe, hogy ebben még nincs szalma! Mindenki gondoskodhat arról, hogy karácsonyra tele legyen! Hogyan? Úgy, hogy az még előttünk álló adventi napokon tudatosan figyelünk arra, hogy minél több jót tegyünk a családban, embertársainkkal és minden teremtménnyel.

Ezekkel nem dicsekedni kell, hanem leírni egy lapra, és a szentmise előtt vagy után odahelyezni a jászolba. Láthatóvá válik ily módon, ahogy a mi jó cselekedeteink átalakulnak a meleget biztosító szalmává, tanúskodva arról, hogy szeretettel a szívünkben várjuk és ünnepeljük Urunk Jézus Krisztus születését. Valójában így készítjük elő szívünket, hogy az legyen az Úr otthona életünk minden napján.