Az öröm hangján: lelki nap az alcsíki roma pasztorációban

0
1582
Be akarjuk fogadni a közénk jövő kisded Jézust szívünkbe, életünkbe, hogy ily módon alkothassunk és tehessük a jót

Az örömre próbáltak hangsúlyt fektetni az alcsíki cigánypasztoráció keretében tartott lelki napon december 15-én Csíkszentkirályon. Az alcsíki kerület roma testvérei számára ez volt az első lelkinap – számolt be az eseményről portálunknak Kalányos Ottó segédlelkész, az alcsíki főesperesi kerület cigánypasztorációért felelős lelkipásztora.

Isten legnagyobb dicsőségére első lelki napunkat tarthattuk meg az alcsíki kerület cigány testvérei számára. A lelki nap egyik célja volt: keresni azt, hogy melyek életünkben azok a konkrét örömök, amelyek meghatározták/meghatározzák mindennapjainkat.

Szép és mély lelki napot tudhatunk magunkénak. Dolgozott a Lélek mindannyiunk szívében.

A kiscsoportos beszélgetések alatt olyan mély érzelmek és valóságok kerültek előtérbe, amelyek megerősítettek abban, hogy jó Jézus Krisztus barátjának lenni. Jó helyet készíteni számára a szívünkben.

A legszentebb áldozatban kértük Urunkat, hogy adjon békét családjainknak, töltsön el szeretettel és jósággal. Be akarjuk fogadni a közénk jövő kisded Jézust szívünkbe, életünkbe, hogy ily módon alkothassunk és tehessük a jót.

Hálásak vagyunk a támogatóknak is, akik lehetővé tették ennek a szép lelki napnak a létrejöttét. Isten fizesse jóságukat!