Az önkéntes beteglátogatók adventi imaórát tartottak Szatmáron

0
1358
A találkozó résztvevői megosztották személyes lelki tapasztalataik kegyelmeit és örömeit egymással. Fotó: Szatmári Egyházmegye

Adventi imaórát tartottak a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye önkéntes beteglátogatói december 13-án Szatmárnémetiben, a Szent István teremben.

Az Úrra való csendes figyelés és várakozás állt az önkéntes beteglátogatók decemberi imaórájának középpontjában. A csendben meghallani az Úr Jézus útmutatását, bűnbánatra hívó szavát, az örömhírt, hogy az Úr emberként fog megszületni. Ebben a csendben megszülethet az igazi öröm, a beteljesült várakozás öröme. „Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár” (Pilinszky János).

Az imaórát követően a találkozó résztvevői megosztották személyes lelki tapasztalataik kegyelmeit és örömeit egymással. Ugyanakkor mindannyian elmondták, mennyire hiányzik a kórházban való szolgálat és milyen nehéz, hogy személyes találkozással a jelenlegi helyzetben nem tudják a kórházakban fekvő betegeket segíteni terheik hordozásában. De a naponta végzett imáikkal, telefonos beszélgetésekkel igyekeznek jelen lenni a beteg testvérek, az orvosok, ápolók, hozzátartozók mellett és megerősíteni őket abban, hogy Isten ebben a világjárvány okozta nehéz helyzetben is szereti és a tenyerén hordozza őket, és mindannyiunkat.

„Várakozási idő ez, amit továbbra sem tölthetünk tétlenül! Ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy megéljük és megtapasztaljuk az Istennel, illetve az egymással való szorosabb összetartozásunkat, az imádság csendes pillanataiban, és a betegekkel, a hozzátartozókkal való telefonos beszélgetésekben. Megtapasztalni és megélni Istennel és embertársainkkal való közösséget, ugyanazzal a gondviselő szeretettel, amellyel Isten felénk fordul, hozzánk hajol. Egyházmegyénkben a gondviselés éve van. Imáinkban naponta helyezzük az Úr, a mi Istenünk tenyerébe és a Boldogságos Szűzanya oltalmába az emberiség nehéz helyzetét, minden beteg testvérünket, a hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, és az atyákat, akik hívásunkra, örömmel mennek a kórházakba, hogy a szentségek kegyelmeibe részesítsék betegeinket!” – bátorította a találkozó végén Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens az önkéntes beteglátogatókat.

Forrás: Szatmári Egyházmegye/Kórházpasztorációs Iroda