Ferenc pápa decemberi imaszándéka: a katekéták egész életükkel tegyenek tanúságot

0
1042

Közzétették a Vatikánban Ferenc pápa ima világhálózatának decemberi imaszándékát, amely arra hívja a katolikus hívőket szerte a világon, hogy az év utolsó hónapjában imádkozzanak a férfi és női katekétákért, hogy belső lelkesedéssel,egész életükkel tanúskodjanak az evangélium erejéről.

A katekétáknak pótolhatatlan küldetése van a hit közvetítésében és elmélyítésében. A katekéta világi szolgálata hivatás, küldetés. Katekétának lenni azt jelenti, hogy egész élete „katekéta”, nem pedig azt, hogy „katétaként dolgozik”.

Ez egy egész létmód, és jó katekétákra van szükség, akik egyszerre kísérő társak és pedagógusok. Alkotó emberekre van szükség, akik hirdetik az evangéliumot, de nem némán hirdetik azt, nem is harsonázva, hanem életükkel, szelídséggel, újféle nyelvezettel és új utakat nyitva. Sok egyházmegyében és földrészen az evangelizáció alapvetően a katekéta kezében van.

Köszönjük a férfi és női katekétáknak a belső lelkesedést, amellyel ezt a küldetést az egyház szolgálatában élik meg. Imádkozzunk együtt az Isten Igéjének hirdetésére hívott katekétákért, hogy bátran, kreativitással, a Szentlélek erejével, örömmel és nagy békességgel tegyenek tanúságot róla.

Forrás: Vatican News