Gyerekeknek készítettek ajándékokat az idősek

0
1676
A Jiului sétányon működő idősklub csapata további önkéntes akciókba is szeretné bevonni az időseket

A szatmárnémeti Jiului sétányon működő idősklub tagjai harminckét cipősdoboznyi ajándékot állítottak össze, melyeket december 6-án, hétfőn a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Don Bosco Nappali Központjába járó ovisoknak adnak majd át.

Cipősdoboz-akciót szerveztek a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság nappali idősközpontját látogató szépkorúak, melynek keretében a Cloșca sugárúton lévő Caritas szociális óvodába járó 32 gyermeknek: 20 kisfiúnak és 12 kislánynak állítottak össze Mikulás-csomagokat.

Eredetileg azt tervezték, hogy az akcióban részt venni szándékozó klubtagok mindegyike egy-egy cipősdoboz-ajándékot készít, amelyet önállóan állít össze és csomagol be. Az akció iránt nagy lett az érdeklődés, több idős jelezte részvételi szándékát, mint ahány gyermek megajándékozását tűzték ki célul, így az akció egy izgalmas együttműködést hozott magával.

November második hetében kezdték meg a szervezést az idősek és a központ munkatársai. Előbb megbeszélték, mit tartalmazzanak a csomagok. A szépkorúak egyetértettek abban, hogy amennyire lehet, legyenek egységesek, ezért listát készítettek a terméktípusokról, amelyen szerepelt: színes ceruza vagy filctoll, színezőkönyv, téli kiegészítő (sapka, kesztyű vagy sál), játék (baba a kislányoknak, autó a kisfiúknak), apró édesség és csokoládémikulás. Az idősek kiszámolták, körülbelül milyen összeg szükséges a termékek megvásárlásához, és ehhez mindenki szabadon, lehetőségeinek függvényében járult hozzá, a lényeg az volt, hogy szívesen és szívből tegye.

A bevásárlólistát ezt követően felosztották egymás között, mindenkire jutott egy-két terméktípus, amelynek beszerzését felvállalta. Akiknek már nehezebben megy a bevásárlás, azoknak a szociális munkás, célcsoportszakértő segített az ajándéktárgyak beszerzésében, amennyiben ezt igényelték. Az ajándékokat a klubtagok együtt csomagolták be a központban: gondosan, szeretettel helyezték el a dobozokba, majd ugyanolyan törődéssel, óvatosan öltöztették csomagolópapírba. A közös munka, a jó cél érdekében tett erőfeszítés szorosabbra fűzte a személyes kapcsolatokat is.

Az akció keretében elkészített cipősdoboz-ajándékokat a központ munkatársaiból és a klubtagokból álló küldöttség december 6-án, hétfőn adja majd át az óvodásoknak.

A Jiului sétányon működő idősklub csapata további önkéntes akciókba is szeretné bevonni az időseket, ezáltal erősítve önbecsülésüket, éreztetve, hogy még sokat tehetnek közösségük tagjaiért úgy, hogy amit tesznek az szép és fontos.

Palincas Erika