Műhelymunka-sorozat a fogyatékossággal élők világnapján

1
968
Fotó: caritas-ab.ro

A fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából december 2−14. között műhelymunka-sorozatot indítanak a Korainevelő- és fogyatékkal élőket támogató központban Marosvásárhelyen, a Mărăști utca 36. szám alatt – tájékoztat a Gyulafehérvári Caritas honlapja.

A workshopokra elsősorban olyan pedagógusok és fejlesztő szakemberek jelentkezését várják, akik munkájuk során speciális nevelési szükséglettel élő gyerekekkel kerülnek kapcsolatba, továbbá olyan szülőkét, akiknek gyerekei sajátos odafigyelést és nevelést igényelnek. Szívesen látják az érdeklődőket is, akik többet szeretnének megtudni a témáról.

Az alkalmak során gyógypedagógus, logopédus és pszichológus szakemberekkel beszélgetnek majd azon apró jelekről, tünetekről, amelyekre már a korai időszakban érdemes odafigyelni.

A műhelymunkák a következő témák mentén zajlanak:

1. A beszédindítás alapjai – A csecsemők és kisdedek táplálási nehézségeinek kezelése – december 2., 17

Meghívott: Gnandt Gábor gyógypedagógus;

2. Mindent ért, de nem beszél! – Amit a megkésett beszédfejlődésről tudni érdemes – december 7., 17

Meghívott: Gergely Annamária logopédus;

3. A figyelemzavaros, túlmozgásos gyerek az óvodában – december 9., 17

Meghívott: Tatai Csilla pszichológus;

4. Egyszerű(en) autizmus!? – Milyen korai jelek utalhatnak rá? – december 13., 17

Meghívott: Fülöp Orsolya gyógypedagógus.

A műhelymunka-sorozatot a marosvásárhelyi Korainevelő- és fogyatékkal élőket támogató központban, a Mărăști utca, 36. szám alatt szeretnék kivitelezni a szervezők, a járványügyi szabályok betartásával. Ebben az esetben a résztvevőknek föl kell mutatniuk oltásigazolásukat vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményét. A maszkviselés a rendezvény teljes ideje alatt kötelező!

Amennyiben a járványügyi korlátozások nem teszik lehetővé az élő találkozást, a rendezvényt online térben, ZOOM felületen tartják meg. Fél órával kezdés előtt egy linket küldenek a jelentkezőknek e-mailben, amelynek segítségével be lehet majd csatlakozni.

Függetlenül attól, hogy a rendezvény online vagy offline térben lesz megtartva, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ITT lehet jelentkezni.

A műhelymunka-sorozatot a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság támogatta.

1 HOZZÁSZÓLÁS