A pápa új főszertartásmestere

0
1044

Diego Ravellit nevezte ki a pápa új főszertartásmesterévé, őt bízta meg a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala, illetve a Pápai Énekkar vezetésével. Ravelli Guido Marini püspököt váltja tisztségében. Az 56 esztendős lombardiai pap eddig az Apostoli Alamizsnahivatal irodavezetője, 2006-tól pápai szertartásmester volt.

Diego Giovanni Ravelli 1965. november elsején született az észak-olaszországi Lazzate településen. A Don Folci alapította papi közösségben szentelték pappá, majd a Velletri-Segni egyházmegyében szolgált. 2000-ben nevelési módszertani diplomát szerzett a római Pápai Szalézi Egyetemen. 2010-ben liturgikából doktorált a Pápai Szent Anzelm Liturgikus Intézetben. 2013-tól mostanáig az Apostoli Alamizsnahivatal irodavezetője volt, ahol már 1998-ban hivatalnokként dolgozott. Együttműködött a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatalával is mint segéd-szertartásmester, 2006-ban pedig megkapta a pápai szertartásmesteri kinevezést.

A Vatikáni Rádiónak Ravelli elmondta, nagy megtiszteltetés számára a pápa bizalma, legjobb tudása szerint igyekszik majd megfelelni neki a szolgálat szellemében, az egyházi hagyomány őrzőjeként. 

Gedő Ágnes, Vatican News

MEGOSZTÁS