Rózsafüzér-társulati találkozó

0
1673

A Gyimesi-szoros települései 2021. október 3-án XIII. alkalommal szervezték meg a Gyimes-völgyi Rózsafüzér Társulat találkozóját. Idén az ünneplést a bükki Szent Péter- és Szent Pál-templomban tartották. Salamon József gyimesbükki plébános, a házigazda és szervező számolt be a találkozó eseményeiről.

Vendégeink voltak a gyimesfelsőloki, gyimesközéploki, hidegségi és kosteleki rózsafüzér csoport tagjai. Együtt imádkoztuk el a rózsafüzér minden tizedét más-más szándék felajánlásával. Imádkoztunk az összetartásért, a vírushelyzet megszűnéséért, betegekért, özvegyekért, árvákért, ifjúságért, diákokért, lelkipásztorokért.

A Gyimes-völgyi Rózsafüzér Társulat 110 csoporttal működik. A tagok a napi tized elmondása mellett más tevékenységeket is folytatnak. Olyanokat, mint az elsővasárnapi szentségimádások, minden hónap 12-én Gyimesben és 25-én Bükkben szentségimádási órákat tartanak, csütörtöki imaórákat, éjszakai virrasztásokat, évente egy alkalommal 72 órás szentségimádást is szerveznek – amelyet a kontumáci ősi templomban Nagyboldogasszony ünnepe előtt tartunk.

Ezekben a tevékenységekben részt vesznek más csoportok és társulatok is, mint pl. a nőszövetség, Élet a Lélekben imacsoport, cserkészek, fiatalok, diákok. Hála és köszönet mindenkinek!

A jelenlevők örömmel és békével távoztak az ünneplésről, szeretetet vittek magukkal. Feladatnak kapták, hogy imádkozzanak a családokért, közösségeikért és az egységért.

Salamon József

MEGOSZTÁS