Székelyföldi szerzetesek találkozója Szovátán

0
3107

Verőfényes nyáridéző szeptember végi napon székelyföldi szerzetesek találkozójára gyűltek össze kilenc rend képviselői a szovátai Mariánum-házban.

A Boldogasszony Iskolanővérek közössége új taggal gazdagodott szeptembertől Regina nővér személyében, aki az összejövetel szervezését magára vállalta. Jóleső volt a baráti találkozás, a játék, a megosztás, a nevetés, a kis és nagy csoportos beszélgetés, a nap végén az Erik testvér által celebrált meghitt szentmise zengő közös énekléssel és Sárközi Sándor piarista biztató szavaival a hivatásról. Ferences testvérek érkeztek Csíksomlyóról és Esztelnekről, ferences betegápoló nővérek Árkosról, mallersdorfi nővérek Székelyudvarhelyről, szociális testvérek és piarista szerzetes Csíkszeredából, pálos testvér Hargitafürdőről,  jezsuita szerzetes Marosvásárhelyről, szalézi testvér Szombathelyről (aki épp családlátogatóban járt a vidéken), valamint jelen voltak a házigazda szovátai iskolanővérek.

A Szentlélek különös ajándékaként éltük meg a felszabadult beszélgetéseket a tájra nyíló domboldalon, az oltár körüli közösséget, a csodálatos napsütést, a finom falatokat, a testvérek és nővérek egy húron pendülését…

Fotó: Lázár Levente

MEGOSZTÁS