Családi hétvégét tartottak Sólyomkőváron

1
1672
A résztevők közelebb kerülhettek Istenhez és a családjukhoz. Fotó: Nagyváradi Egyházmegye

A család éve és a Szent József-év apropóján a Nagyváradi Egyházmegye Családpasztorációs Irodája családi lelkinapokat szervez Sólyomkőváron az egyházmegyében működő családcsoportok számára. Az első hétvégét július 23. és 25. között a tasnádi plébánia családcsoportja számára tartották.

Összesen nyolc házaspár és négy gyermek vett részt, akiket elkísért Ozsváth József plébános is. A programban szereplő műhelyek, elmélkedések, feladatok főképpen a párkapcsolatok megerősítését, az egymásra hangolódást, a párok jobb kommunikációját célozták meg.

A hétvégi programot értékelve Lajos és Olga azt írják, hogy tisztulni vágytak, és mint a friss vizű forrás áradt a hétvégén a szeretet, a béke és a nyugalom. A közösség megtartó ereje emelte, táplálta lelküket. Lóránd és Bernadett beszámolójukban kiemelték, hogy tetszett nekik a gondolat, miszerint a jó házasságért minden nap tenni kell és újra meg újra vissza kell térni az első szerelemhez, ahhoz, amit akkor éreztek, amikor összeházasodtak. Dánielnek és Orsolyának, akik három gyermek szülei, a hétvégén sikerült egy hullámhosszra kapcsolódniuk, idejük volt saját magukra és elmélyítették a kapcsolatukat. Mivel nem mindig sikerül megbeszélniük érzéseiket, vágyaikat, sérelmeiket, ez a hétvége esélyt adott arra, hogy végre nyugodt körülmények között értékeljék a kapcsolatukat. Attila és Brigitta szerint a hétvége nagyszerű alkalom volt arra, hogy közelebb kerüljenek Istenhez és a családjukhoz az elcsendesedés és az egymásnak szánt minőségi idő által.

Három ilyen alkalom helyszíne lesz még idén Sólyomkővár: július 30. és augusztus 1. között a margittai, augusztus 20. és 22. között a váradi és szeptember 5. és 7. között az érmihályfalvi családok számára. Az augusztus 20-i hétvégén olyan családok számára is szeretnének lehetőséget biztosítani, akik nem tartoznak családcsoporthoz, de szívesen részt vennének egy lelki hétvégén.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye

1 HOZZÁSZÓLÁS