Családosok találkozója a levendulamezőn

0
1486
Igazi élménygyűjtő délután volt. Fotók: Temesvári Egyházmegye

Levendulaültetvényen tartották a családosok találkozóját július 4-én, vasárnap délután Majláthfalván a Konti család jóvoltából. Köszönetüket és hálájukat fejezik ki számukra a résztvevők a szívélyes, meleg fogadtatásért, valamint a sok felejthetetlen élményért, amiben részük volt.

Nem hiányzott a közös játék, a sok-sok móka, nevetés, jó hangulat. Igazi élménygyűjtő délután volt, ami szentmisével zárult. A megható és szép új énekek tették még ünnepélyesebbé a szentmisét.

Amit mindannyian magukkal vihettek haza, nem más, mint a szentmisét bemutató Szilvágyi Zsolt püspöki helynök, Temesvár IV. – józsefvárosi plébános szentbeszédének központi gondolata: jó érzés, ha otthon hazavárnak, ha igazán vár ránk még valaki. Fontos a családunk, fontos, hogy tartozzunk valahová és ha még olykor megesik is, hogy „tövist” kapunk, akkor se adjuk fel a reményt, bízzunk a jó Istenben, mert ő mindig velünk van.

A szentbeszéd üzenete: kihívás prófétának lenni a saját hazánkban, otthonunkban. A munka és más feladatok után nem könnyű otthon is mindig türelmesnek, szeretetteljesnek lenni. Milyen legyen az otthonunk? Olyan, ahová mindenki, még a kamasz is szívesen hazatér. Figyeljünk egymás szükségleteire, ez sokszor apró dolgokon múlik. És miért van tövis az életünkben? Szent Pál apostol válaszol erre a kérdésre: azért, hogy ne bízzuk el magunkat, ne ítélkezzünk mások felett, hiszen nem ismerjük mások „tövisét”.

Hálával a szívükben tértek haza a résztvevők. Hálásak egymásért és azért, hogy a levendulás erre a napra otthont adott a szentmisének, a találkozásnak, a játékoknak. A Konti családnak további gyarapodást, a sok munkához pedig erőt, egészséget és a jó Isten áldását kérik.

Forrás: A családosok csoportja/Temesvári Egyházmegye