Hitvallást tettek a papjelöltek

0
2527
Elkötelezték magukat az egyház tanításának hűséges hirdetésére, megtartására, betartására és betartatására. Fotók: Nagy Emil

A szeminárium kápolnájában bemutatott szentmise keretében, Kovács Gergely gyulafehérvári érsek jelenlétében tette le a hitvallást a főegyházmegye négy diakónusa június 22-én, kedden reggel. A hitvallás szavaival az áldozópapjelöltek elkötelezték magukat az egyház tanításának hűséges hirdetésére, megtartására, betartására és betartatására.

Kovács Gergely érsek június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolfejedelmek ünnepén a gyulafehérvári székesegyházban szenteli pappá a ditrói Küsmődi Csongor-Ignác, a csíkszentimrei László Zsolt, a segesvári Miklós Szilárd és a máréfalvi Olasz Béla diakónusokat.

Minden évben bemutatjuk a végzős, papszentelés előtt álló kispapokat. Ez idén először videóvallomás formájában történik. Kövessék holnaptól portálunkon a sorozatot!

Imádkozzunk értük:

Úr Jézus Krisztus, az Atyának Fia, örök főpap, te hívtad őket szolgálatodba. Te szóltál hozzájuk: Kövess engem! Saját papságoddal akarod megajándékozni őket. Kérünk téged, add nekik Szentlelkedet, hogy igazi papi emberekké legyenek. Add, hogy legyenek vidámak és bátrak. Adj nekik jósággal, önzetlenséggel, alázattal teli szívet. Legyenek józanok és éberek, egyenesek és fegyelmezettek, kitartók és dolgosak, szerények és nagylelkűek. Adj nekik nagy szeretetet Irántad. Te élj bennük, légy szívük középpontja és életük egyedüli törvénye. Veled és benned imádkozzanak. Jézus, örök pap, Isten könyörülete, emberré lett szeretete, bíránk és életünk ura: te hívtad el őket. És te nem bánod meg adományaidat: minden szavad igen. Add, hogy szolgáid nyitott szívvel kövessék parancsolataidat, hogy kezüket az ekére tegyék, és ne nézzenek hátra, hogy a te erődben célhoz érjenek, rád találjanak, és mint papok szolgálhassanak. Hálából pedig szívüket adják neked és mindazokat a lelkeket, akiket örök szereteted országába juttatnak. Ámen.

Forrás: seminarium.ro