Istennel a jelenben lehet találkozni

NEK Podcast a szombati világméretű szentségimádásról

0
1305
Fotó: Magyar Kurír

A NEK Podcast legutóbbi, huszonhetedik adásának vendégei Varjas Adrienn gyógypedagógus és Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkárságának főtitkára volt. Közeledik a június 5-ére meghirdetett világméretű szentségimádás. Ennek kapcsán a szentségimádásról és a NEK lelki előkészületéről is beszélgetett Gőbel Ágoston két vendégével.

Varjas Adrienn, aki az Emmánuel közösség tagja és Fábry Kornél atya a szentségimádás különböző formáiról, imamódokról és személyes, belső tapasztalataikról osztották meg gondolataikat a NEK Podcast szerkesztőjével. Kiemelték, hogy a szentségimádás nem műsor Istennek, hanem szeretetteljes együttlét azzal, aki szeret minket. Ugyanakkor sokszor segíthetnek az elmélyülésben például a kötött imák, a Szentírásból vett gondolatok, esetleg a rózsafüzér.

Istennel a jelenben lehet találkozni, hangsúlyozta Fábry Kornél, és felhívta a figyelmet arra, hogy a szentségimádás során bennünk felmerülő gondolatokat átadhatjuk az Istennek, bevonhatjuk azokat imádságunkba, és engedhetjük, hogy Isten cselekedjen. Nem nekünk kell „produkálnunk magunkat” – fogalmazott a NEK titkárságának főtitkára, hiszen a szentségimádás „szent semmittevés”, amikor engedjük, hogy Isten szólítson meg bennünket.

A beszélgetésből kiderültek a világméretű szentségimádás részletei, a június 5-ei, nyolcadik alkalommal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók, valamint a kongresszusra tervezett szentségimádások időpontjai is.
A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

Forrás: Magyar Kurír