Ima a családokért

0
3803

Közzétették a családok X. világtalálkozójára írt imádságot. A felkészülést szolgálja a 2022-es nemzetközi nagy eseményre, amit a járvány miatt halasztottak el. A családi szeretet, hivatás és az életszentség útja – ez a pápa által választott témája a 2022. június 22-26-re Rómába tervezett családtalálkozónak, amelynek imája elsősorban Istent dicséri a család nagy ajándékáért. A család a szeretetkapcsolatok kiemelt helye, egyben az imádságé is, mint azt a pandémia tapasztalata megmutatta.

Gabriella Gambino, a Világiak, Család és Élet Dikasztérium altitkára beszélt a Vatikáni Rádióban arról, milyen fontos felfedezni a szeretetközösség értékét, amely a világ minden részén fényt hoz a családi kapcsolatokba, és iránytű lehet a mostani válság idején.

Kevin Joseph Farrell bíboros, a dikasztérium prefektusa az imával kapcsolatban elmondta: “Az imádságon keresztül beléphetünk az Amoris Laetitia-évbe és csatlakozhatunk a római rendezvény előkészületeihez. Sok család és közösség már jó ideje várta, hogy együtt zarándokolhasson, legalább lélekben. Az ima elkíséri őket és segíteni fog, hogy befogadják a találkozó üzenetét”.

Angelo De Donatis bíboros, a pápa római helynöke megerősítette: “Az imádság alkotja majd a felkészülés magvát, vezeti a megbeszéléseket, és ihletet ad az elmélkedésekhez, hogy a hit fényében eligazodjunk a pandémia okozta válsághelyzet új kihívásai között az egyház és a családok viszonylatában.” A főpásztor arra kér mindenkit, hogy készüljön a kegyelmi eseményre, amelyet Róma örömmel lát majd jövőre vendégül. Kér és biztat: forduljanak az Úrhoz meghitt családi körben, a plébániai és egyházmegyei közösséggel, a most közzétett imádság által.

  • Mennyei Atyánk, itt állunk előtted, hogy dicsérjünk téged és hálát adjunk neked a család nagy ajándékáért. Hozzád imádkozunk a házasság szentségében megszentelt családokért, hogy fedezzék fel újra minden nap a kapott kegyelmet, és mint kicsiny családegyházak, tanúságot tudjanak tenni jelenlétedről, és Krisztus szeretetéről, amellyel szereti az egyházat. Hozzád fohászkodunk azokért a családokért, akik nehézségeken, szenvedésen, betegségen vagy olyan megpróbáltatásokon mennek keresztül, melyeket csak te ismersz. Támogasd őket, és tudatosítsd bennük a megszentelődés útját, melyre hívod őket, hogy megtapasztalhassák végtelen irgalmadat, és új utakat találjanak a szeretetben való növekedésre. Hozzád imádkozunk a gyermekekért és a fiatalokért, hogy találkozhassanak veled, és örömmel válaszoljanak a hivatásra, melyet számukra kigondoltál. Hozzád szól a fohászunk a szülőkért és a nagyszülőkért, hogy tisztában legyenek azzal, hogy Isten atyaságának és anyaságának jelei, aki gondoskodik gyermekeiről, akiket te testben és lélekben rájuk bízol. Azért a testvériségért, melyet a család ajándékozhat a világnak. Urunk, tedd, hogy minden család meg tudja élni az életszentségre szóló hivatását az egyházban, főszerepet vállalva az evangelizálásban, az élet és a béke szolgálatában, egységben a papokkal és minden életállapottal. Áldd meg a családok világtalálkozóját. Ámen.

Forrás: Vatican News