Elsőcsütörtök: folytatódik a hitoktatók szentségimádási lánca

0
2560
Forrás: Facebook/hittan.ro

A hétállomásos online szentségimádási lánc második alkalmát tartják március 4-én este 8 órától a hittan.ro oldalon Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök vezetésével. Az imádságba bárki bekapcsolódhat.

A szentségimádást a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Római Katolikus Teológiai Líceum lelki vezetői, a háromszéki és kolozsvári hitoktatók, az ő diákjaik és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karán tanuló hitoktatójelöltek egy csoportja készíti elő. A márciusi alkalom a Facebook-on ITT érhető el.

Mint ismeretes, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való lelki hangolódást kívánja segíti a programsorozat, amelynek keretében a gyulafehérvári főegyházmegye, valamint a szatmári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyék hitoktatói minden hónap első csütörtökén közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térbe. A szentségimádást püspökök vezetik, az egyes alkalmakat pedig más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hittantanárai, iskolai hitoktatásban résztvevő papjai, az ottani teológiai líceumok/osztályok tanárai és a diákság szervezi. Egy-egy alkalom előkészítésébe és lebonyolításába közel félszáz hitoktató és diák kapcsolódik be.

Áprilisban Schönberger Jenő, a szatmári egyházmegye püspöke vezeti a szentségimádást, és hitoktatói mellett a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, valamint a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum tanárai és a katolikus diákság vállalkozik a szervezésre. A szentségimádási lánc utolsó alkalma augusztus 5-én lesz.