Őrangyal farsang Szentegyházán

0
1076
Fotók: A Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány a farsangi időszakban minden évben megszervezi az Őrangyal farsangot a fizikai és/vagy mentális fogyatékkal élőknek, valamint hozzátartozóiknak. Idén a szülőknek külön foglalkozást is szerveztek, hisz sokan csak ezeken az alkalmakon tudnak kikapcsolódni, feltöltődni. Az eseményről az alapítvány szervező csapata nevében Kányádi Mónika-Linda számolt be.

A szokásos Őrangyal farsangunkat, amelyet Őrangyal csapatunk tagjainak, akik fizikai és/vagy mentális sérültséggel élnek, valamint hozzátartozóiknak szervezünk évente a farsangi időszakban, idén február 3-án tartottuk – számol be az eseményről Kányádi Mónika Linda, aki az is elmondta: ez az alkalom abban volt különleges, hogy a hozzátartozóknak külön foglalkozást tartottunk. A szülőknek, hozzátartozóknak szóló programot már a tavalyi év folyamán elkezdte a Szent Gellért Alapítvány, sajnos a járványhelyzet miatt több kihagyás is volt.

Idén az alapítvány csapata azt tervezi, hogy minden hónapban egy alkalommal külön csoportfoglalkozásra hívja a szülőket, amely alatt felügyeletet biztosítanak a sérült gyerekeknek. A csoport elindításába a szülőktől érkezett igény miatt fogott bele a Szent Gellért Alapítvány munkaközössége, hiszen a szülőkkel való beszélgetések során körvonalazódott, mennyire szükségük lenne egy olyan programra, amely csak nekik, róluk szól, amelyen egyedül tudnak részt venni. A csoportfoglalkozáson lehetőségük van gondjaik, problémáik megbeszélésére, elmondására, lelki feltöltődésre.
Az alapítvány munkatársai szeretnének külsős szakembereket is bevonni ebbe a munkába, úgyhogy ezúton is várják olyan szociális munkás, pszichológus, mentálhigiénés szakember jelentkezését, aki egyórás előadást tartana Szentegyházán ennek a csoportnak.

A sérültekkel és fiatalokkal foglalkozó Szent Gellért Alapítvány 2020-as évének programjairól és az idei tervekről a Mindig van lehetőség a változásra című cikkünkben olvashatnak.