Év végi Taizéi találkozó – másképp

0
1739
Taizé • Illusztráció

Története során először fordul elő, hogy a Taizé Közösség év végi ifjúsági találkozóját online formában tartják meg – december 27. és január 1. között.

Negyvenharmadik alkalommal rendezték volna meg a találkozót 2020. december végén, amelynek helyszíne idén az észak-olasz város, Torino lett volna. A jelenlegi helyzet miatt egy évvel elhalasztották. A Taizéi Közösség azonban nem akart lemondani a szeretetközösség és az osztozás e pillanatáról. Ezért úgy döntött, hogy online találkozót szervez helyette, lehetővé téve a fiatalok részvételét a világ minden tájáról. Az online találkozó központi témája: „Reménykedni a kedvező és kedvezőtlen időkben”.

A találkozót, mint minden évben, imádság, bibliai elmélkedések és műhelymunkák jellemzik, amelyek során különféle témákat vitatnak meg a jelenleg megélt nehéz pillanatokhoz kapcsolódóan: az egészség, a fiatalok, az egyház, a bevándorlás, az igazságtalanságok és a társadalmi feszültségek, valamint a párbeszéd. Minden napot egy közös gondolat köt össze: december 28-án a Figyeljünk a remény jeleire; december 29-én A testvériség megélése; december 30-án a Hinni: bízni egy jelenlétben; az év utolsó napján az Új látóhatár felismerése, végül január 1-jén a Nézőpontunk megváltoztatása.

Az egyetlen helyszín, ahol résztvevők jelenlétével tartják meg a rendezvényt a francia székhelyű Taizé városában, a közösség székhelyén. Itt a részvételt 500 főre korlátozzák, országonkénti bontásban a rendelkezésre álló helynek megfelelően. A találkozó kezdetén Alois testvér, a Taizéi Közösség perjelének üzenetét olvasták fel, amely ITT érhető el.

Forrás: Vatican News

MEGOSZTÁS