A cserkészek elvitték Gyulafehérvárra a betlehemi békelángot

0
3586
Kerekes László segédpüspök a békelángot átadó cserkészekkel. Fotók: A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala.

Megérkezett Gyulafehérvárra a betlehemi békeláng a Romániai Magyar Cserkészszövetség (RMCSSZ) által. A békelángot Kerekes László segédpüspök vette át a cserkészektől.

Bálint Lajos Lóránd, az RMCSSZ elnöke a 4-es számú Szent István Cserkészcsapat két cserkészével átadta a betlehemi békelángot, amit az osztrák cserkészek hoznak el minden évben karácsony előtt Betlehemből, a születés helyén égő mécsesről. Az idén egy osztrák cserkészlány adta át a betlehemi békelángot a Magyar Cserkészszövetség tagjainak a hegyeshalmi határátkelőhelyen 2020. december 13-án. A Romániai Magyar Cserkészszövetség küldöttsége Nagylak-Csanádpalota határátkelőnél vette át a lángot a Magyar Cserkészszövetség és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának küldöttségétől. „A több évtizedes hagyomány még soha nem zajlott ilyen körülmények között. Azonban végtelenül hálásak vagyunk, hogy a láng útját a pandémia sem tudta megállítani. Itt van, velünk van, és folytatja tovább békét, szeretetet hirdető útját” – írja a RMCSSZ Facebook-oldalán. A betlehemi békeláng a békét jelképezi, ami Jézus Krisztus születésèvel megérkezett a Földre.

Forrás: A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala