Online adventi lelki napot tartottak a Gyergyó környéki fiatalok

Készítsétek az Úr útját!

0
2134

Készítsétek az Úr útját! mottóval tartottak adventi lelki napot a Gyergyó környéki fiatalok december 12-én, a vírus okozta korlátozások következtében ezúttal online térben. A cél az volt, hogy a bezártságot, a magányt és ebben az időszakban általánossá vált lehangoltságot megtörve együtt, közösségben készüljenek a nagy ünnepre, készítsék magukat, a szívüket, az Úr útját. Az eseményről a szervezők számolnak be: Csíki Amanda, Dezső Renáta és Márk Tímea.

Rövid dicsőítéssel indítottunk, meghívtuk Istent, hogy legyen velünk, ő legyen a mi vezetőnk. Ismerkedés után Keresztes Zoltán gyergyószentmiklósi plébános tanítását hallgathattuk. Kifejtette: az Úr útja maga az ember, illetve ahhoz, hogy Istennel karácsonykor találkozni tudjunk, előbb találkoznunk kell önmagunkkal. A tanítás után kiscsoportokban beszélgettünk arról, hogy kik is vagyunk mi, ki számunkra Jézus, illetve hogyan tudunk mi is tanúságot tenni Keresztelő János példájára, aki látta és tanúskodik arról, hogy Jézus az Isten Fia (Jn 1,34). Ezután a fiatalok különböző eszközökkel ábrázolták saját útjukat Isten felé, közben imában kérve őt, hogy mutasson irányt: hol kell kezdeniük? Majd olyan kérdésekről beszélgettünk, mint: hogyan tapasztaljuk Isten jelenlétét a mindennapokban, hogyan fejezzük ki, ha szeretünk valakit, mit kérdeznénk Jézustól, ha ma találkoznánk vele. A játék után röviden kiértékeltük a napot, majd hálát adtunk érte Istennek és elköszöntünk egymástól.
Bízunk benne, hogy minden résztvevő fiatal egy lépéssel tovább haladt az úton az ünnep, az Istennel való találkozás felé, és az itt kapottakból merítve az ünnep további részében is készíteni tudja az Úr útját.

A fiatalok különböző eszközökkel ábrázolták saját útjukat Isten felé

Következzék néhány visszajelzés a fiataloktól a lelki napról, élményeikről, tapasztalataikról:

„Az előadástól sok értéket kaptunk, majd megpecsételtük ezeket az értékeket a kiscsoportos beszélgetésekkel. Nekem a játékok tetszettek a legjobban, mert ezek által megismertem új embereket, akiknek épp olyan fontos a jó Isten, mint nekem.” (Cs. N.)

 „Számomra ez a lelki nap nagyon sokat segített önmagam megismerésében és elfogadásában. A kis csoportos beszélgetés nagyon-nagyon tetszett és a kreatív feladat, hogy építsük meg Isten útját bármilyen eszköz felhasználásával. Úgy gondolom, mindenképp egy kellemes és hasznos időtöltés volt, ha még lesz ilyen lehetőség, biztosan megyek, és nagy szeretettel ajánlom mindenki másnak is!” (Sz. D.)

„Ki tudtam kapcsolódni a mindennapi rohanásból és az énekek, a közös beszélgetések, az elmélkedés által Istenre tudtam koncentrálni és még jobban rá tudtam hangolódni a közelgő karácsonyi ünnepekre. Nagyon tartalmas, meghitt és az online tér ellenére is kiváló lelki nap volt.” (B. L.)

„Gazdagodtam egy kisebb-nagyobb lelki erősítéssel, mivel ez is a lelki nap lényege, illetve gazdagodtam egy nagyon kedves, összeszedett csapattal, akik egy nagyon szép lelki nappal boldogították a tegnapi napomat. Nagyon jól éreztem magamat és egyáltalán nem bántam meg, hogy részt vettem rajta.” (F. N)

„A szombati online lelki nap összességében nagyon jól telt, remekül éreztem magam. A délutáni játék volt a kedvencem. Egy bizalmas légkör alakult ki, és ha az idő engedte, a kérdéseken túl más témák is előkerülhettek. Furcsa módon az volt az érzésem, hogy élőben ez nem lett volna ennyire bizalmas.” (P. Á.)

MEGOSZTÁS