Last minute: online házasságerősítő nap

0
1588
Illusztráció • Fotó: csalad.ro

Az országos járványhelyzet miatt hozott legújabb rendelkezések nyomán kénytelenek voltunk változtatni – írták a csalad.ro oldalon a virtuális találkozóvá módosult rendezvény szervezői. A jelentkezési határidőt így ma, október 22. estig meghosszabbították.

Hogyan jussunk mélyebb egységre? címmel, a Filippiekhez írt levélből származó mottóval („Együttérezve ugyanarra törekedjetek.” – Fil 2,2) szerveznek október 24-én, szombaton házasságerősítő programot a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkatársai. A programnak eredetileg a csíksomlyói Jakab Antal Ház adott volna otthont, a járványhelyzet miatt azonban csak korlátozott számban fogadhattak jelentkezőket. Az online megoldás új a szervezőknek is, de feloldja a korlátozásokat, ezért újra megnyitották a regisztrációt.   

Mit jelent az Isten szerinti egység? Mi az igazi egység feltétele? Melyek az egység akadályai? Hogyan juthatunk mélyebb egységre? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a rendezvény résztvevői a tanítások, páros és kiscsoportos beszélgetések alkalmával. A házasok által házasoknak szervezett programban közös ima és szentségimádás is szerepel.

A lelkinap programja október 24-én, szombaton 9 órakor kezdődik és 17 órakor szentségimádással ér véget, a részvétel regisztrációhoz kötött. További információk a csalad.ro oldalon illetve a szervezőknél: a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0748 663 201-as telefonszámon kapható hétköznapokon 8 és 15 óra között.