Feltöltődni, élményeket gyűjteni

Őrangyal Tábor és őszköszöntő ünnep a Szent Gellért Alapítványnál

0
1004

A Szent Gellért Alapítvány már 12 éve szervezi meg Szelterszben, a Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban, a Hargita Gyöngye forrásnál az Őrangyal Tábort, amelynek célcsoportja az értelmi és/vagy fizikai fogyatékossággal élők és hozzátartozóik.

Idén rendhagyó módon szeptember 13–17. között tartották az Őszköszöntő Ünnepséggel egybekötött tábort, ahol 25 sérültséggel élő és hozzátartozóik, zömével édesanyák vettek részt. Idén figyelmet fordítottunk arra, hogy a szülőknek, anyáknak is legyen külön program, így szeptember 16-án, délután szülős napot tartottunk, amelyre pszichológust is hívtunk. Ameddig a szülők magukban lehettek, és lelkileg feltöltődhettek, addig a fiatalok játszottak, sétáltak, filmet néztek. Fontosnak tartjuk azt, hogy adjunk szabadidőt, külön töltött időt az édesanyáknak, hogy töltődjenek, beszéljenek, kikapcsolódjanak, hiszen sokuk számára ez az egyetlen tábor az egész évben, amelyen külön tudnak időt tölteni gyerekeiktől. Voltak visszajáró táborozók, Szentegyházáról, Kápolnásról, Lövétéről, azonban idén Marosvásárhelyről is érkeztek első táborozóink. Akik nem maradnak a táborban, azokkal együtt örültünk a találkozásnak az Őszköszöntő Ünnepségen.


A tábor programját úgy állítjuk évről évre össze, hogy sérültségtől függetlenül mindenki részt tudjon venni az egyes programokban, idén is színes és bőséges programmal vártuk a táborozóinkat, a reggel 8 órás keléstől az este 10 órás programzárásig. A programban volt reggeli torna, délelőtti ima, kézműves foglalkozás, élménygyűjtő délutáni program (traktorozás, sétálás, növénygyűjtés), tábortűz, gitárest, karaoke és just dance party is, de tanulhattak és el is játszhatták Szent Margitot is. Ide feltöltődni, kikapcsolódni, élményeket gyűjteni érkeznek a táborozók, fontos számunkra, hogy mosolyogni, kacagni lássuk a fiatalokat és a szülőket is, hiszen, ahogy az édesanyák megfogalmazták, az itt szervezett élményekből táplálkoznak a következő táborig, egész éven át.
A tábor szervezői hálásak az önkénteseiknek, támogatóiknak, a táborozóknak és az Istennek, hogy ilyen szép helyen, szép időben és színes társasággal tölthették ezt a négy napot, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg ez az esemény!

Kányádi Mónika-Linda programszervező