Együtt lenni jó – lelki hétvége családoknak Sólyomkőváron

0
1064
Fotó: A nagyváradi egyházmegye hírportálja

Tasnádról, Tasnádszántóról, Szilágysomlyóról és Székelyhídról érkeztek házaspárok a Sólyomkőváron augusztus 28-29. között megszervezett lelki hétvégére. Bár több plébániáról érkeztek a házaspárok, megtapasztalták annak az örömét, hogy együtt lenni jó, főképpen azért, mert az Ő nevében gyűltek össze. Ennek az örömnek és megajándékozottságnak adtak hangot a részvevők.

Nagy öröm és hála van a szívünkben, hogy egy tartalmas és izgalmas családi lelki hétvégén vehettünk részt Sólyomkőváron. Sokat jelentett a többi házaspárnak a jelenléte is, különböző plébániákról. A közös étkezések, imák és szabad programok közelebb hoztak bennünket egymáshoz, már nem idegenként, hanem egyre inkább barátként ültünk le egymás mellé. A moderátor játékos, de mégis lelket megmozgató feladatokkal tűzdelte meg a programot, amely nagyban elősegítette a magunk és társunk jobb megismerését. Megerősített a jelenlévő házaspárok tanúságtétele, jó volt hallani nem csak a lelkipásztoroktól, hanem a megszólaló házasoktól is, hogy mennyire életadó a Krisztussal élt élet.

A hétévége feltöltődést, bátorságot és magabiztosságot szült bennünk, hogy mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy boldogok legyünk a házasságunkban és a közösségben, ahová tartozunk. Egy vágy is megszületett bennünk, mégpedig, hogy gyakoribbá tegyük az ilyen plébániaközi találkozók szervezését, így táplálni egymásban a kitartást és a lelkesedést.

György Imre és Ibolya, Szilágysomlyó

Mielőtt elindultunk a lelkinapra, csak egy kis kikapcsolódásra, gondtalan hétvégére vágytunk, de sokkal többet kaptunk. A lelki feltöltődésen és a szereteten kívül rájöttünk arra is, hogy egy jó házasságon életünk végéig kell dolgozni, hogy megőrizzük ezáltal a meghittséget, a bizalmat és a szeretetet a kapcsolatunkban. Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehetünk rajta!

Sajó József és Mária, Székelyhíd

Először voltunk a családos programon. Nagyon jól éreztük magunkat és ezentúl igyekszünk minden alkalommal részt venni. Amikor itthonról elindultunk, minden gondunkat itthon hagytunk. Csodálatos élménnyel, feltöltődve tértünk haza. Arra is rájöttem, hogy még fontosabb vagyok a férjemnek, mint ahogy én eddig gondoltam. A hitünk még erősebb lett. Amióta hazajöttünk, minden este közösen imádkozik a család, amit eddig nem tettünk. A családok, akikkel együtt voltunk, ők is fantasztikusak voltak.

Buchmüller Walter és Erika, Tasnádszántó

A sólyomkővári lelkigyakorlat, amely minden házaspár számára testi-lelki nyugalmat jelentett, új lendületet hozott a hitéletünkbe. Attila atya a belső csendre, egyéni és a párok közötti párbeszédekre hívott meg minket különböző foglalkozások keretén belül, ahol kiscsoportokban kreatívan kidolgoztuk, hogy mit jelent számunkra a férfi, mint férj, illetve a nő, mint feleség.

A közös szentmisén, a közös könyörgések megszentelték ezt a lelkigyakorlatot. Minden résztvevőben megfogalmazódott, hogy a minőségi időre – amelyet imával, nagy beszélgetésekkel, közös étkezésekkel együtt tudunk tölteni – nagy szükségünk van. A jövőben mindent megteszünk ennek érdekében, hogy egymást segítve lelkiekben az Úr felé vezető úton haladjunk.

Hatvani István és Tünde, Tasnád

Forrás: A nagyváradi egyházmegye hírportálja