Tanévkezdő szentmisét tartottak a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központban

0
1842
Fotók: magnificat.ro

Tanévkezdő szentmisét mutatott be Urbán Erik, a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnöke Böjte Csaba testvérrel a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központban szeptember első napján.

Böjte Csaba testvér pedig levelet intézett azokhoz, akik újra iskolába készülnek: „Itt a szeptember, kezdődik az iskola! A tanulás, a képzés egy hatalmas vállalkozás, melynek a tulajdonos vezetője, a managere te magad vagy! Mind a jó kereskedő, ki bölcsen feltölti készletekkel üzletét, rendezi, csinosítja a boltot, bölcsen készül, hogy jó árban el tudja adni a portékát, te is sok hasznos tudást, készséget elsajátítva, önmagadat képezve, formálva fel kell készülj a nyitásra, arra, hogy a hozzád betérő emberek benned értéket látva, partnereid, társaid legyenek! Ha nincs benned érték, akkor a hozzád betérők térülnek, fordulnak majd csendesen, vagy hanyatt-homlok menekülve magadra hagynak! Ne csodálkozz, te mennyi időt töltesz egy olyan boltban mely rendetlen, és a polcain ócska lim-lomot forgalmaz?  

Vállalkozó vagy, s nem a tanárok öltöztető próbabábja, vedd kezedbe tudatosan az életet, ezt a soha vissza nem térő üzleti esélyt, és azokat az értékeket, mik nélkül borítékolható a kudarc, szerezd meg, sajátítsd el! Talán kezdheted is a fegyelmezett pontossággal! Kerüljön bármibe, szerezd be ezeket az erényeket, mert ha összevissza nyitod, zárod a boltodat, a vevőid elszoknak tőled, megbízhatatlan, pontatlan emberrel ki akarna üzletet kötni? Aztán nézd hosszan a külalakot, a „céged” berendezését, higiéniáját! Egy rendetlen, piszkos lebujban ki merne kétes értékekért sok pénzt adni?! Állj neki szaladni, tornázni nap mind nap, rendszeresen táplálkozzál, egészséges, megbízható ételeket fogyassz! Szellemi, lelki, testi  egészséged, épséged nagyon fontos! Tested templomát tartsd tisztán, karban, gondozd, öltözz szépen, választékosan! Valódi értékeket keress, polcaidon, életedben csak minőségi dolgok legyenek és ne szemét vacak, mit te magad sem tartasz sokra, mert akkor az  egész léted csődbe megy! 

Törekedj olyan készségekre, tudásra szert tenni, mi téged megkerülhetetlenné tesz, melyért az emberek sorba állnak házad ajtajánál! Mindenhez nem érthetsz, válaszd ki bölcsen hivatásodat,  és az ahhoz szükséges szaktudást sajátítsd el! Szakmádon belül légy te a legjobb, a legfelkészültebb és a legeredményesebb! Egy A ligás játékos és egy C ligás csapatban játszó focista számára, a meccs ugyanolyan hosszú, talán mindkettő ugyanannyit szalad, de a megbecsülésben, a fizetésben óriási különbség van! Te légy a bajnok csapat kapitánya, legyen ez a cél, te erre hajtsál! Időd rengeteg, még hosszú évekig iskolába jársz! A tanév egy nagy edzőtábor, vedd kézbe a te vállalkozásodat és tanulj szorgalmasan, keményen eddz, készülj fel, rád vár a holnap! Nem csak a szüleid, nevelőid, tanáraid, de a teremtő Istenünk is melletted áll! Jézus Krisztus nem csak parancsba adja, hogy eredményes, sikeres légy, hogy maradandó gyümölcsöket teremj, hanem gondviselő jósággal melléd is áll, Ő mindenben segít! Jézus neked is megígérte: “Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” Jn 16,23

Szeptember van, kérd a türelmes kitartás erejét, az alázatos szorgalom erényért, az újrakezdéshez a bátorságot és indulj el! Óriási a tét, elcsattan az indító pisztoly dörrenése, indulj neki, tanulj, képezd magad, mint a szivacs mindent szívj magadba, seperd le a mezőnyt, ez a te játékod!”

Forrás: magnificat.ro
A tanévkezdő szentmise ITT tekinthető meg.