A plébániák megújulási lehetőségeiről tanácskoznak Temesváron

0
1212
Közös építkezés. Illusztráció: Unsplash

A körülményektől függően személyesen vagy online tart előadást Georg Plank a plébániák megújulási lehetőségeiről június 20-án, szombaton a Temesvári Ifjúsági Központban (vagy virtuálisan). Szeretettel várják a találkozóra a papokat és a világi híveket, amire június 5-ig lehet jelentkezni.

Sokak számára ismerős a Rebuilt (Újraépítve) című könyv, amely egy Baltimore-i plébánia megújulási tapasztalatait, örömeit és kudarcait írja le nagyon tanulságos módon. A tapasztalat alapján és szellemében, a Graz-Seckau-i egyházmegyében élő dr. Georg Plank létrehozott egy intézményt, amely segít felkutatni és életbe ültetni azokat az elveket, amelyek segítségével szerte a világon plébániák sora újult meg. Június 20-án, szombaton a temesvári egyházmegye meghívására személyesen vagy a körülményektől függően Zoomon tart előadást, hogy elmondja és átbeszélje a résztvevőkkel azokat a lehetőségeket, amelyek az egyházmegyében találók, megvalósíthatók.

Szeretettel hívják a találkozóra mindazokat a papokat és laikus keresztényeket, akiket érdekel a téma. Lesz német nyelvből fordítás. A találkozót a Temesvári Ifjúsági Központban vagy a körülmények függvényében virtuálisan tartják. A program 9:30 órakor kezdődik és 17 órakor ér véget. Június 5-ig lehet jelentkezni, a részvételi szándékot Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök Facebook oldalán vagy a püspökség titkárságán a 0256/497-201-es telefonszámon 9-12 óra között jelezhetik.

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja