A 21 az új 20: jövőre halasztják a Magis Europe 2020-at

0
1246
Az idei jelentkezések érvényesek jövőre is. Fotó: jezsuita.hu

Jövőre halasztják a Szent Ignác-i lelkiségű fiatalok idénre tervezett nemzetközi találkozóját, a Magis Europe 2020-at. Az eredeti tervek szerint a Magyarországon és a környező országokban megvalósuló összejövetel során a résztvevők augusztus elején egy hétig több helyszínen gyakorlati foglalkozásokon, úgynevezett experimentumokon vettek volna részt, hogy a végén Miskolcon találkozzanak a záróeseményen. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők úgy határoztak, elővigyázatosságból jövőre halasztják a találkozót.

„A 21 az új 20” – fogalmaz az angol nyelvű tájékoztató videóban Koronkai Zoltán SJ. Ugyanakkor idén augusztusban sem maradnak Magis-élmény nélkül a jelentkezők: a szervezőcsapat – a Koronkai Zoltán SJ vezette magyar Inigo-csoport – azon dolgozik, hogy legalább részlegesen, online kínáljanak módot a találkozásra. A konkrét lehetőségekről a későbbiekben adnak hírt.

A döntésben szerepet játszott, hogy több más nagyszabású egyházi eseményt, köztük a szeptemberre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, valamint az Ifjúsági Világtalálkozót szintén áttették 2021-re, illetve 2023-ra.

Az idei jelentkezések ugyanakkor érvényesek jövőre is, vagyis azoknak, akik már regisztráltak a Magis honlapján, és 2021-ben részt vennének a találkozón, nem kell elölről kezdeni a folyamatot. Amikor az új jelentkezési eljárás – várhatóan 2021 elején – megnyílik, nekik elegendő csupán megerősíteni korábbi regisztrációjukat. A már befizetett részvételi díjakat azonban visszafizetik – ennek részleteiről a szervezők hamarosan mindenkit levélben értesítenek.

A kérdéseket a következő e-mail-címen lehet feltenni: hello@magis.jesuits.eu. A Magis fejleményeivel kapcsolatban a honlap mellett az esemény Facebook-oldalát is érdemes követni.

Forrás: jezsuita.hu