Kilencven rászoruló gyermekhez jutott több hétre elegendő élelmiszer

1
1574
Fotók: Juventutti Alapitvány

Március 28-án a Juventutti Alapítvány online gyűjtést indított, hogy olyan mélyszegénységben élő csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő gyermekeknek segíthessenek, akik az elmúlt időszakban nem csak a koronavírus-járvány körül kialakult helyzet nehézségeivel, hanem az élelmiszerhiánnyal, vagy éhezéssel is meg kell küzdjenek a mindennapokban. Az online jótékonysági akció indítását követően mindössze egy óra leforgása alatt gyűlt össze a kitűzött 5000 lej adomány, amelyet teljes egészében tartós- és alapélelmiszerre költött az alapítvány. A kezdeményezők továbbra is várják az adományokat, hogy néhány hét múlva megismételhessék az akciót, és újabb élelmiszercsomagokat adhassanak át a családoknak. Aki tehát segíteni szeretne továbbra is megteheti azt a Juventutti Alapitvány oldalán.

„Nincs, amit ennünk, nincs, amiből vásároljunk, és nem is merünk kimenni.” – néhány nappal ezelőtt többek között ez a mondat is elhangzott, amikor a Juventutti Alapítvány elnöke több rászoruló családot keresett meg telefonon, akikkel  évek óta kapcsolatban áll az Alapítvány, és akikhez a tervek szerint húsvét környékén látogattak volna élelmiszercsomaggal. A járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel végül március 28-án indult online gyűjtés a Juventutti Alapítvány honlapján keresztül és a Facebook adta lehetőségeket kihasználva: még aznap, mindössze egyetlen óra alatt gyűlt össze 5000 lej. Az összeget teljes egészében tartós- és alapélelmiszerre fordították, így 25 csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő, különösen nehéz helyzetű szegény, illetve mélyszegénységben élő család 90 gyermeke részesülhetett az adományokban.

A bőséges élelmiszercsomagok összesen 76 kg liszt, 38 kg kukoricaliszt, 76 csomag száraztészta, 38 liter olaj, több mint 38 kg rizs, 152 pástétom- és húskonzerv, közel 18 kg szalámi, 19 kg paszuly, 38 kg cukor, 76 darab krémsaj, 38 doboz margarin, 38 lekvár, több mint 13 kg sajt, csokoládé, nápolyi szelet, keksz, valamint 38 kg banán, 11 kg uborka, 36 kg paradicsom, 20 kg paprika, és 77 kg narancs megvásárlásával készültek. Az élelmiszer március 30-án és 31-én már célba is ért, a családok hálásan köszönik mindenkinek, aki ehhez hozzájárult: „Minden este imádkozni fogok azokért az emberekért, akik ezt összegyűjtötték és elhozták.” – mondta egy édesanya, aki nyolc gyermeket nevel.

Aki segítene továbbra is megteheti, ugyanis az online gyűjtés folytatódik, hogy további adományok juthassanak el a legnehezebb helyzetben lévőkhöz ebben az időszakban.

Juventutti Alapítvány

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS