A koronavírus-járvány első püspök áldozata

0
12582
Fotó: CNA/Etióp Katolikus Titkárság

A koronavírus-járvány első püspök áldozata olasz és Etiópiában teljesített missziós szolgálatot. Angelo Moreschi a Gambella székhelyű etiópiai apostoli vikáriátus vezetője volt. Ez a térség Etiópia nyugati részén található, és 25000 katolikus tartozik ide.

Moreschi püspök a szalézi rend tagja volt, 1991 óta dolgozott misszionáriusként Etiópiában, 2010. januárjában szentelték püspökké. Az egész szalézi közösség és a gambellai vikáriátushoz tartozó hívek gyászolják a 67 éves korában elhunyt püspöküket, aki március 25-én Bersciában hunyt el, Olaszország azon részében, Lombardiában, amelyet a koronavírus-járvány európai központjának tartanak. Moreschi püspök híres volt Etiópiában folytatott szolgálatáról. Fiatalok és szegények pasztorációjával kiemelten foglalkozott, a helyiek apaként tekintettek rá. Még most is emlegetik, hogy amikor a Baro folyón motorcsónakkal megérkezett (mert éppen árvíz volt), rögtön az alultáplált gyerekeknek osztott multivitamin-tartalmú kekszet. Moreschi püspök szalézi szerzetesként 46 éven át, papként 38 éve, püspökként több mint 10 éve szolgálta a rászorulókat.

Több mint hatvan pap hunyt el eddig a koronavírus-fertőzés következtében, amely világszerte már több mint 19 ezer halálos áldozattal járt. A jelentések szerint több püspök is fertőzött, Angelo Moreschi az első püspök, aki sajnálatos módon a fertőzés következtében elhunyt.  

A CNA nyomán
Fordította: Bodó Márta

MEGOSZTÁS