Karitatív akció Zsombolyán

0
1194
Az anyagi gondokkal küzdő helyi családokon segítettek. Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

Lucacela Davor zsombolyai plébános mozgósította barátait, ismerőseit, a Happy Kids Alapítványt, valamint a hívek egy csoportját, hogy segítsenek az anyagi gondokkal küzdő helyi családokon. Nagyböjt első hetében, március 5-én, Lucacela Davor atya és segítői szétválogatták és kiosztottak a rászoruló családoknak érkezett adományokat – tájékoztat a temesvári egyházmegye honlapja.

A nagyböjti időben kicsit mindannyian jobbá, adakozóbbá és érzékenyebbé válunk, hamarabb megesik a szívünk azokon, akiknek kevesebb jutott. Ebben az időszakban többet törődünk felebarátunkkal.

„Külföldi barátaink ismét ruhaneműt, édességeket és élelmiszereket küldtek azoknak, akik kevésbé szerencsések. Az elmúlt két évben immár negyedik alkalommal segítenek. Köszönet mindazoknak, akik adományoztak, illetve segítettek a csomagok összeállításában és szétosztásában! Köszönet azoknak, akik gondoskodtak a rendről és felügyelték a forgalmat! Nélkületek semmi sem valósulhatott volna meg!” – írta Lucacela Davor atya az egyik közösségi oldalon. A karitatív akcióra a zsombolyai Futok negyedben került sor a nemrégiben felújított római katolikus templom közelében.

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja