Ferenc pápa lélekben közel áll a koronavírus betegeihez

0
1183
Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatáson. Fotó: Vatican News/ANSA

A világszerte terjedő koronavírus áldozatairól emlékezett meg újból Ferenc pápa a szerdai audiencia végén. Világszerte 80 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma. Kínában már lassul a járvány terjedése.

„Ismét lelki közelségemet fejezem ki a koronavírusban megbetegedett személyeknek, és az őket ápoló egészségügyi dolgozóknak, mint ahogy a civil hatóságoknak és mindazoknak, akik azon fáradoznak, hogy ellássák a betegeket és megállítsák a fertőzést” – mondta a katekézis után a pápa. Február 13-án már imádkozott a kínai testvérekért, hogy találják meg mihamarabb a gyógyulás útját.

A legfrissebb becslések szerint az egész világon már több mint 80 ezren betegedtek meg a koronavírus következtében. Ebből legalább 78 ezer esetet regisztráltak a kontinentális Kínában. A halálos áldozatok száma 2700. Több mint 27 ezren meggyógyultak a betegségből. Bruce Aylward, az Egészségügyi Világszervezet szakértő csapatának vezetője most tért vissza kínai küldetéséből, és újabb riasztást rendelt el a szervezet genfi székhelyéről. A világ nem készült fel a járvány terjedésének megállítására – mondta. Kiemelte azt is, hogy Kínából már érkeznek az első vigasztaló jelek. A pekingi kormány drasztikus intézkedéseinek köszönhetően lassul a vírus terjedése.

Forrás: Gedő Ágnes/Vatican News