15 éves a BOLdoGICS

0
2335

Tizenötödik születésnapját ünnepelte a BOLdoGICS gitárcsoport február 8-án. Habár tábortűz ezúttal nem lobogott, az ünnepségre azért összegyűlt a zeneszerető közösség apraja-nagyja. Olyan rég nem látott, illetve jelenleg tevékenykedő tagok is eleget tettek a meghívásnak, akik egyéniségükkel és odaadásukkal mind hozzájárultak a csapat formálásához.

Az ünnepség megnyitása előtt régi és új arcok bukkantak fel, örömmel üdvözölték egymást, beszélgettek, hiszen volt mit bepótolniuk. A program már délelőtt elkezdődött a brassói Szent Imre Közösségi Házban, amikor a bemondók üdvözölték a jelenlevőket, köszönetet mondtak, illetve felkértek néhány, a BOLdoGICS életében fontos szerepet betöltő személyt, hogy szóljanak pár szót, osszák meg az elmúlt 15 év során szerzett tapasztalataikat, élményeiket, emlékeiket. A szervezők rövid videókkal is készültek, amelyek bemutatták a mindenkori tagokat, felelevenítették az évek során szervezett táborok emlékeit, valamint betekintést nyújtottak a különböző, rendszeresen megszervezésre kerülő rendezvényekbe. Öröm volt hallgatni, hogy hány ember életét terelte jobb irányba a BOLdoGICShoz való tartozás…

A szép szavak mellett a meghívott vendégek szívhez szóló, illetve hasznos ajándékokkal, anyagi támogatással is kedveskedtek a csoport számára. Külön köszönetet érdemel Puskás-Bajkó Gábor, aki a Timega Design részéről szponzorizálta a kis közösséget. A beszédek és a videók között, a legutóbbi gitártáborban megalakult ReklámSzünet együttes könnyűzenei dalokkal fokozta a hangulatot. Az ünnepélyes beszámolókat közös ebéd követte, ami, születésnaphoz híven tortával zárult, miközben a szervezők kis, emlékként szolgáló ajándékkal lepték meg a résztvevőket.

Az ünnepség csúcspontja Fáy Leó-Lóránt plébános bevezető gondolataival kezdődően a Farkas Ervin által celebrált hálaadó szentmise volt, amelyen Mihály Imre és Benedek Róbert Károly lelki vezetők segédkeztek, valamint hagyományosan a gitárcsoport egy része biztosította a zenei szolgálatot. A felemelő szentmisét követően csoportkép készült, majd a kisebb, gitározni tanuló gyerekek előadása várta a meghívottakat, akik ezáltal még inkább betekintést nyerhettek a csoport tevékenységébe.

Az előadás végén az ünnepségen résztvevők hálás és örömteli szívvel búcsúztak el egymástól a mielőbbi találkozás reményében. A BOLdoGICS pedig a jókívánságoknak, biztató szavaknak, szeretetnek és főként Istennek hála, újult erővel folytatja tevékenységét, hogy egy újabb 15 év múlva ismét ilyen szép számban, sőt, többen jelen legyenek, és büszkén kijelenthessék, hogy azóta is egy közösséget alkotnak.

Bíró Andrea