Szentmisék a betegekért a betegek világnapján

0
1612
• Fotó: Szatmári egyházmegye

Szűz Mária Lourdes-i jelenésének emléknapján, február 11-én a szatmári Zárda templomban mutatnak be szentmisét a betegekért és a betegekkel. A gyulafehérvári főegyházmegye, a nagyváradi és temesvári egyházmegyék betegek világnapi programja ITT olvasható.

A katolikus egyház megvizsgálta és hitelesnek, valósnak fogadta el Szűz Mária 1858-ban, Lourdes-ban történt megjelenését. A barlangban, ahol a jelenés történt forrás fakadt, melynek vizétől sokak bizonyítottan csodás gyógyulásban részesültek. A délnyugat-franciaországi település azóta zarándokhely, de Lourdes üzenete messze túlmutat, a Szűzanya minden beteg segítségére sietett és siet. Az Egyház 1993-tól minden év február 11-én, vagyis az első Lourdes-i jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is már évek óta közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat, mindenkit, aki a betegekért szeretne imádkozni.

A Kegyelem Éve programjai részeként, a Zárda templomban kedden délután fél hattól gyónásra nyílik lehetőség, hat órától pedig Schönberger Jenő püspök mutat be szentmisét a betegekért. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett. Azoknak a betegeknek, akiknek nehézséget jelent eljutni a Zárda templomba, ingyenes szállítást biztosítanak. Akik igénybe szeretnék venni ezt a lehetőséget, február 7-ig jelentkezhetnek Gáspár Annamária egyházmegyei kórházpasztorációs referensnél a 0743097701-es telefonszámon.

Forrás: A szatmár egyházmegye sajtóirodája