Böcskei László püspök megáldotta a diákok adventi koszorúit

0
1120
Fotók: Hirek.varad.org

Böcskei László nagyváradi megyés püspök megáldotta a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak adventi koszorúit a nagyváradi székesegyház előtti téren hétfőn, december 2-án.

A főpásztor elmondta: amikor órával korábban kinézett a püspöki palota egyik ablakán, sötétséget látott, de aztán felfedezte a téren felállított óriáskoszorú gyertyáit, amelyen pislogott az egyik gyertya lángja – számol be az eseményről a nagyváradi egyházmegye sajtóirodája.

„A jó Isten is ad nekünk egy fényt, ő Jézus Krisztus, aki ott van életünk sötétségében. Azt szeretném, ha most, az adventi szent időben, amikor az Úr Jézus születésére készülünk, mi is egy ilyen kis fénnyé váljunk ott, ahol élünk. Fénnyé, amely melegít, amely utat mutat. Legyünk fény az iskolában is, azzal, hogy jók vagyunk, szeretjük az Istent és egymást. Legyen ez a mi jó feltételünk most, az advent kezdetén, mert a fény melegít ott, ahol sötétség van az emberek környezetében és szívében, és megtöri a sötétséget, akármilyen kicsi is” – fogalmazott a püspök.