Ajándékom a kis Jézusnak

0
1550
Fotók: Szent Gellért Alapítvány

Idén is nagy sikernek örvendett az immár hagyományossá vált karácsonyi rajzpályázat, amelyet a Szent Gellért Alapítvány munkatársai szerveznek.

Idén egy olyan témát választottak, amelyben a gyerekek szabadjára engedhették a fantáziájukat és kreativitásukat, hiszen a téma Ajándékom a kis Jézusnak volt. Mivel a téma nagyon tág volt és többféleképpen értelmezhető, ezért nagyon változatos alkotások születtek. A gyerekek nagyrésze megértette a téma mögöttes tartalmát, és jelképesen a szívét ajánlotta fel Jézusnak, voltak olyanok is, akik a szüleiknek való segítséggel fejezték ki felajánlásukat rajzaikon.

Összesen 565 rajz érkezett be, amelyből 194 díjazott lesz, illetve 371 rajz dicséretben részesül. Kápolnásfaluból 89, Szentkeresztbányáról 195, Szentegyházasfaluból 81 és Lövétéről 200, előkészítős és I-VIII. osztályos gyermek készített rajzot.

Az előző évekhez hasonlóan idén is minden résztvevő gyerek ajándékcsomagban részesül, amelyeket a Mallersdorfi Ferences Nővérek támogattak, és az alapítványnál tevékenykedő sérültek segítségével csomagolták össze. A díjakat advent első vasárnapján osztják ki a településeken a kis misék után.

Kányádi Mónika