Jézus nem olyan szeretetet hirdet, ami csak szó…

Az otthon névadó szentjét ünnepelték a nagyváradi Szent Erzsébet Központ lakói

2
1235
• Fotók: Szombati-Gille Tamás

Ötnapos rendezvénysorozattal tisztelegtek a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Gondozóközpont lakói, az intézmény névadó szentjének, Árpád-házi Szent Erzsébetnek emléke előtt. Az ünnepség záróakkordjaként Böcskei László megyés püspök mutatott be búcsús szentmisét az idősotthonban, melyet jelenlétével megtisztelt Roos Márton nyugalmazott temesvári püspök is.

„Jézus nem olyan szeretetet hirdet, ami csak szó, hanem cselekedet. A mai evangéliumi részlet is ezt fejezi ki: ne szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal. Úgy, ahogy ezt az Úr Jézus is gyakorolta és példát adott nekünk. Ezt a példát követve tudjuk mi is megtapasztalhatóvá tenni a környezetünkben a minket szerető Isten jóságát. Árpád-házi Szent Erzsébet élete is erről szólt” – hangsúlyozta keddi prédikációjában Böcskei László. A szertartás végén a főpásztor köszönetet mondott a Caritas munkatársainak áldozatos munkájukért, amellyel az egyházmegye időseit gondozzák, és megáldotta a szeretetet jelképező hatalmas kenyeret, melyből mindenkinek jutott egy-egy szelet. A szertartáson koncelebrált Rajna József kanonok, a Caritas Catolica igazgatója, Roos Márton nyugalmazott temesvári püspök, Kóhr Balázs atya, az idősotthon lelki vezetője, valamint Vakon Zsolt püspöki titkár.

Az ünnepség-sorozat november 15-én, pénteken vette kezdetét, amikor is Kruzslitz Imre, tasnádi plébános Az élet nem igazságos, de Isten mindig hűséges címmel tartott előadást, melynek keretében saját, személyes tapasztalatait is megosztotta a bentlakókkal, és mesélt afrikai missziós útjáról. Szombaton Bodor Zoltán hegyköztótteleki plébános tartott interaktív lelkigyakorlatot a lakóknak, melynek központi témája az volt, hogy Isten ereje nagyobb, mint az egyéni gyengeség.

Vasárnap a Continuo régizene együttes és Kocsis Gyula színművész közös előadását hallgathatták meg az otthon lakói. A verses zenés műsor irodalmi részletekkel és korabeli muzsikával idézte meg az Árpád-házi szent alakját. Hétfőn pedig Vas Csaba lazarista, Szent Katalin-telepi plébános tartott lelki gyakorlatot Isten szeret minket; nem szabad félnünk szeretni őt címmel.

Forrás: varad.org

2 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. HÁLA S DICSŐSÉG neked ATYÁM ,hogy az UTOLSÓ VACSORA TERME , hol,ajándékul adtad MAGAD ,mondván ,,EZT CSELEKEDJÉTEK ,AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE”,számomra nem utolsó vacsora terme lett ,hanem az élet kezdetének terme,ahol VALÓSÁGOSAN EMBERRÉ LETTÉL ,s aki mintegy 29 év eltelte után is , nap mint nap meghív asztalához a VELE ,BENNE S ÁLTALA való TALÁLKOZÁSRA — a MEGVÁLTÁS IRGALMAS SZERETETE ÁLTAL –, DICSŐSÉG ,HOGY ÉLŐ ISTENEM VAN