Erdélyben tart előadásokat Nick Vujicic

0
2126
Nick Vujicic kezek és lábak nélkül született. Fotó: a rendezvény Facebook-eseménye.

Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön tart előadást jövő hónapban a világ egyik leghíresebb motivációs trénere. Nick Vujicic szerb származású előadó október 23-án este 19 órától Kolozsváron a BT Arénában, 24-én délelőtt 11 órától Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Arénában tart előadást.

Nick Vujicic témái a hit és a remény, valamint a feltétel nélküli szeretet. Vujicic úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már boldogulni tud a mindennapokban. A szülőket először sokkolta Nick állapota, ám hamarosan kiderült, hogy súlyos fogyatékosságától eltekintve gyermekük életképes. Így mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjanak biztosítani neki.

Vujicic úgy beszél az életről, mint akinek mindene adva van, hogy boldog lehessen. Életének célja és értelme, hogy Isten szeretetéről beszéljen embertársainak, hogy megerősítse és buzdítsa őket álmaik megvalósítására. Élete és pályafutása sokak számára lehet példaértékű, bátorító gondolatai erőt adnak a mindennapokban.

A sepsisszentgyörgyi banner.

Életének egyik fordulópontja az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiről szólt. Vujicic megértette, hogy a nehéz sorsával nincs egyedül. Tizenöt éves korában elolvasta János evangéliumának 9. fejezetét, amelyben Jézus Krisztus találkozik egy születése óta vak emberrel. Az emberek azon kérdésére, hogy miért született így ez az ember, Jézus azt feleli: azért, hogy nyilvánvalóvá váljanak rajta keresztül Isten tettei.

A sepsiszentgyörgyi eseményre a jelképes belépődíj diákoknak és nyugdíjasoknak 7, míg felnőtteknek 15 RON. A befolyt összegeket jótékonysági célra ajánlják fel a szervezők. A mozgássérült személyek ingyen vehetnek részt a rendezvényen. A bilete.ro szerint a jegyek már elkeltek.