Szeretetláng: hogy a családok szentéllyé váljanak

0
2281
Fotók: Jánó Árpád

„A Magyarországról kiindult Szeretetláng lelkiséget a világ 70 országában ismerik, s az elmúlt fél évszázadban emberek millióinak életét változtatta meg Szűz Mária segítségével, az Úr Jézus felé fordítva őket. A Szeretetláng egy kegyelmi ajándék, amit isten a bűn tengerében fuldokló emberiség számára adott, mintegy lelki mentőöv gyanánt.”

Így kezdődik a Szeretve szeretni könyv ajánlása, amelyet Mészáros Domonkos OP jelentetett meg és amely a Szeretetláng mozgalmat illetve a Szeretetláng Lelki Naplót mutatja be. Erről a mozgalomról beszélt Mészáros Domonkos domonkos rendi szerzetes Kovásznán, július 31-én, szerdán este, a szentmise után az új Lélekórában. Az előadás alatt a hívek megismerkedtek a mozgalom céljaival, az alapító és munkásságával, illetve a Lelki Naplóval. A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, amely az eucharisztikus lelkiséget szeretné felkínálni egy sajátos Szűz Mária tiszteleten keresztül. Célja, hogy az új evangelizáció támogató eszköze legyen azáltal, hogy előmozdítja a családokban az együtt imádkozást, mint a személyes és közösségi megszentelődés módját és eszközét, hogy a családok így „szentéllyé” váljanak.

A közel egyórás előadásban a szerzetes, a mozgalom bemutatása mellett személyes élményekről is beszélt, amelyek megerősítették számára a mozgalomhoz való tartozás lényegét, és arra hívta a jelenlevőket, hogy legyenek részesei a Szeretetláng megélésének, továbbadásának. Az előadást az alapító, Erzsébet asszony imájával zárta:

„A kezünk együtt gyűjtsön.
A szívünk együtt dobbanjon.
A bensőnk együtt érezzen.
Az elménk gondolata egy legyen.
A fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
A mi szemünk egymásba nézzen és (tekintetünk) összeforrjon.
Az ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért. Ámen!”

A résztvevők a Domonkos által felajánlott könyvekkel térhettek haza. A magyar alapítású különleges lelkiségi mozgalomhoz való csatlakozásról, részletekről IDE kattintva olvashatnak.

Jánó Árpád