Pál József-Csaba megyés püspök lesz a csíksomlyói búcsú szónoka

0
2608
Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szentmisét celebrál/Archív

Idén június 8-án, szombaton tartják a Kis- és Nagysomlyó hegy közötti nyeregben a csíksomlyói pünkösdi búcsút. A Hármashalom oltárnál 12:30-kor kezdődik majd a szentmise, amelyet Pál József-Csaba temesvári megyés püspök celebrál, illetve a szentbeszédet is ő mondja.

Az idén a gyulafehérvári főegyházmegyében a hivatások éve van, ennek jegyében tartják a pünkösdi csíksomlyói búcsút is az „Íme, az Úr szolgálóleánya” ((Lk 1,38) mottó köré építve annak üzenetét. Ahogyan azt korábban jeleztük, június 7-én, pénteken az este 7 órától kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot.

A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás lesz. Június 8-án, szombaton reggel 7 és 8, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban. A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérőkordon délelőtt fél 11-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyóhegyek közötti nyeregbe a Hármashalom oltárhoz, ahol az ünnepi búcsús szentmise délután fél 1 órakor kezdődik. A temesvári egyházmegye sajtóközleménye alapján idén Pál József-Csaba megyés püspök celebrálja a szentmisét, illetve tart homíliát.

Pünkösd ünnepén, június 9-én, vasárnap a kegytemplomban reggel 7 és 8, délelőtt fél 11 és este 7-kor lesznek szentmisék. Június 10-én, hétfőn, pünkösd másodnapján reggel 8-kor, délelőtt 11-kor és este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.