Keressük együtt a józanság útját!

0
1632
Van kiút, még aszfalton is teremhet virág...

Kilátástalannak tűnhet a vágy: szabadulni a szenvedélybetegségtől. Az ember, akin eluralkodott a függőség, bár keresi a józanság útját, elfáradhat. Ilyenkor szükséges a megerősítés, hogy nincs egyedül ebben a küzdelmében. Megtarthatja őt az a csapat, amelynek tagjai rendszeresen találkozva beszélnek arról, hogyan tudnak ők egyenként, egyedi módon, mégis egymásba kapaszkodva megmaradni a józanság útján. Hamarosan szenvedélybetegek és hozzátartozók számára adatik alkalom, hogy megtapasztalják: van kiút, még aszfalton is teremhet virág.

A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) lelkigyakorlatot hirdet június 27-én 18 órától, június 30-án 13 óráig Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban (Dózsa György utca, 15. szám).

Érdeklődni és jelentkezni Mezei Hajnalnál lehet június 24-ig, déli 12 óráig, a 0737 300 980-as telefonszámon vagy a hajnal.mezei@caritas-ab.ro email címen.

Akinek ismeretségi körében szenvedélybetegséggel küzdő ember van, tartsa felelősségének, hogy tudassa vele a megmaradás lehetőségét. Mert a függőség talaján egyedül csak elveszni lehet. És belehalni, nem csak átvitt értelemben!

Ha többet szeretne megtudni a lelkigyakorlat lényegéről, hangulatáról, olvassa el a tavaszi rendezvényről készült, Laci vagyok, alkoholista című riportunkat!