Várunk Ferenc pápa!

1
2523
Fotók: Bodó Márta

A reggeli zuhogó eső nem szegi kedvüket a zarándokoknak, akik vonatokkal, buszokkal vagy éppen gyalog érkeznek Csíksomlyóra, a fél 12-től kezdődő pápai szentmisére, és foglalják el helyüket a Nyeregben kialakított szektorokban.

Sokan már a tegnap este megérkeztek, számukra nem csak a kegytemplomban, hanem a Segítő Mária Gimnázium Kollégiumának kápolnájában, s számos csíkszeredai és környékbeli templomban lehetőségük volt virrasztani, imádkozni, lélekben készülni a találkozásra.

Ma, már reggel 6 órától találkozásra hangoló fogadja a Nyeregben az érkezőket. Ennek célja előkészíteni, ráhangolni a jelenlévőket a találkozásra, az együtt ünneplésre, lehetőséget nyújtva egyházunk gazdagságát, sokszínűséget megtapasztalni és lendületet kapni az együtt járásra, haladásra. Ebben szerepet vállaltak a csíksomlyói plébánia képviselői, a Szent Ferenc lelkiséget élő szerzetesek és világiak, a karizmatikus megújulás tagjai, a Fokoláre-mozgalom képviselőia jezsuiták, akik Szent Ignác lelkiségét élik, a Házas Hétvége képviselői, valamint az ifjúság.

A pápai szentmise után a Nyeregben a Mustármag Énekegyüttes előadja a Népemért vállalom zeneművet.

A szentatya biztonságával megbízott állami szervek a rossz idő miatt a tegnap úgy döntöttek, hogy az eredeti terven változtatnak. Ferenc pápa gépe Bukarestből jövet a marosvásárhelyi reptéren landolt ma reggel. Innen szállítják át Csíksomlyóra a szentatyát. Az eredeti terv szerint Ferenc pápát Bákóból hozták volna helikopterrel Csíksomlyóra. A programváltoztatás nem befolyásolja az időpontokat.

MEGOSZTÁS